Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vakantieweek

Verblijf in hotel "De Postelhoef" te Luyksgestel met 5 gasten.

Op maandag 28 oktober verzamelden zowel de gasten als de begeleidende vrijwilligers zich in het atrium van Ter Reede en zij kregen een lunch aangeboden van de Zonnebloem. Na een heerlijk soepje en een broodje kroket,  was het zover. De bagage werd ingeladen en de gasten namen plaats in de bus. Gerda en Ton van Ombergen zwaaiden ons uit. Via Antwerpen ging de reis verder naar Luyksgestel en kwamen rond 15.00 uur aan op onze bestemming, hotel de Postelhoef. Daar was alles in Halloween stijl versierd.

We werden daar heel vriendelijk ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers en kregen we onze kamers toegewezen. Hierop volgde het voortreffelijke diner. Op deze avond kregen we een leuke roofvogelshow, waarbij er over de verschillende vogels werd verteld. Ook werd er een rondgang gemaakt met de dieren, zoals de uilen. Wel met een lederen handschoen aan want de nagels zijn erg scherp.

De volgende morgen, het was prachtig herfstweer, gingen we na het ontbijt met onze gasten wandelen. We waren zo in de bossen en zagen prachtige paddenstoelen langs het bospad. En na de lunch gingen met z’n allen de bus in om te vertrekken naar het bakkerijmuseum in Luyksgestel. Daar kregen we een ruime uitleg over brood en mochten alle gasten en de vrijwilligers een broodje maken in de vorm van een muis, vlecht of hartje. Hierna gingen we naar de naastgelegen molen, waar we uitleg kregen over de werking van daarvan. Na een dag vol indrukken togen we weer naar het hotel waar het diner op ons stond te wachten.

Op de woensdag gingen we na het ontbijt weer een stukje wandelen, want het bleef prachtig herfstweer en snoven de heerlijke boslucht op. ’s Middags om een uur stond de bus weer te wachten voor een reisje naar Hilvarenbeek, daar werden we hartelijk verwelkomd door de mensen van ‘Soet en Vermaeck’. Het leek of we in de tijd terug waren van de vroegere kermis rond de jaren 1920. De gasten en wij, werden verwend met koffie of thee met dingen die inderdaad soet waren. Zoals poffertjes, een wafel met slagroom, suikerspin. Een drankje of een advocaatje met slagroom. En vermaeck was er ook, door de leuke vertelling van de kermisbaas. Het rad van fortuin en de kop van Jut mochten ook niet ontbreken en er vielen leuke prijzen te winnen. Zoals het op een kermis hoort. Hierna reden we voldaan weer naar het hotel en volgde het diner. Op die avond kwam het Shantykoor ‘Nooit te water’ ons vermaken met liedjes uit de vroegere zeilvaart. Iedereen deinde mee op het gezang van de zingende zeemannen. Ook werd er door de iedereen meegezongen op de liedjes.

Donderdag was er voor onze gasten een erg leuke verrassing. Loes van der Molen een van de vrijwilligers, had een leuke activiteit voorbereid. Onder het genot van een kopje koffie of thee gingen de gasten op een ovaal plankje een drietal sneeuwuiltjes maken. Door watten in de dennenappels te steken kreeg men een erg leuk effect. En de wiebeloogjes maakten het tafereel compleet. Gasten van de andere groepen kwamen enthousiast kijken en wilden ook meedoen, maar er waren natuurlijk te weinig dennenappels en plankjes. Na het inpakken mochten de gasten hun creatie meenemen. Hierna was het ondertussen weer tijd voor het diner. Die avond werd er een muzikale meezing bingo gehouden onder begeleiding van Jolanda van den Berghe die als heks verkleed was. Ook de directrice van het hotel deed mee, zij had zich ook in toepasselijke kleding gehuld. Want het was tenslotte Halloween. Jolanda bracht vele bekende liedjes ten gehore waarbij de bingovakken moesten worden ingevuld. En er zat natuurlijk een leuke prijs aan vast. De gasten en de vrijwilligers hadden duidelijk veel plezier. Want er werd niet alleen gezongen, maar ook de polonaise gedaan. Het werd laat op de avond, maar het was de moeite waard.

Op vrijdag was het regenachtig, maar niet getreurd, want er werd vanmorgen een schoonheidssalon opgezet door Kathy van der Kroft en Loes van der Molen. Onze vrouwelijke gasten en heer, werden verwend met een voet- en handmassage en verschillende maskers voor het gezicht. Ook werden de nagels gelakt in een mooi kleurtje. Iedereen was erg tevreden over deze verwennerij.

Na de lunch vertrokken het grootse deel van de gasten met de bus voor een ‘heksentocht’ de achterblijvers gingen een leuk spel doen. De bustocht leidde door de Kempen, waar onze begeleidende ‘heks’ bijzondere verhalen vertelde over de Kempen en de vroegere bewoners van deze streek. De donkere, regenachtige dag maakte het geheel nog iets mysterieuzer. In de bossen stond het beeld van Janus. Dit beeld symboliseert de splitsing van een riviertje, waarvan het ene deel van het water de Schelde instroomde en het andere deel de Maas. Hierna togen we naar het ‘Landgoed De Biestheuvel’ bij Hoogeloon in de Brabantse Kempen. Daar dronken we een kopje koffie. Na dit rustpunt reden we via dorpjes en vele kronkelige, landelijke weggetjes en de vertellingen van onze ‘heks’ weer terug naar het hotel. Daar stond een voortreffelijk afscheidsdiner voor ons klaar. Maar daar was het nog niet mee klaar want ’s avonds werden we nog verrast door het optreden van ’t Orkestje, die met hun muziek uit de jaren ’50, ’60 en ’70 menigeen aan het dansen kreeg. Voetjes van de vloer dus en erg gezellig.

Vrijdag 2 november was de dag dat we weer naar huis gingen. Eigenlijk wilde niemand. Maar aan alles komt een eind en het is een vakantie geweest waar we allemaal met heel veel plezier op terug te kunnen kijken.

Na het ontbijt de koffers ingeladen te hebben reden we via dezelfde weg weer naar huis en de gasten werden thuis weer keurig afgezet.

 Voor het nemen van de foto's is vooraf toestemming gevraagd aan alle betrokkenen.

Klik voor de foto,s op onderstaande link.

www.myalbum.com/album/Vb4oquREKNMh

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Jaap Versteeg

0118-471831
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?