Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ervaringen

13 juli 2018

Vrijdag de 13e was geen ongeluksdag voor de buikjes

27 juli 2017

Tijdens de laatste Thursday Meetup voor de zomervakantie hebben we de BBQ aangestoken.

1 juli 2017

Een van onze deelnemers, Mirjam, kwam een tijd geleden met de vraag of we naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen konden gaan; ze wilde graag de panda's zien. Op 1 juli was het zo ver...

17 juni 2017

Giethoorn wordt ook wel 'het Venetië van het noorden' genoemd. Dat hebben we op 17 juni aan den lijve ondervonden...

4 maart 2017

Het eerste uitje van 2017 is weer een feit. Met 7 deelnemers en 6 vrijwilligers zijn we op 4 maart naar Dierenpark Amersfoort geweest.

28 mei 2016

Op zaterdag 28 mei zijn we naar Apeldoorn gegaan om daar te genieten van een dagje Apenheul.

10 mei 2016

Op 10 mei werden 14 deelnemers van de Zonnebloem op uitnodiging van Nuon mee geweest voor een middag in de nieuwe dierentuin Wildlands in Emmen.

23 april 2016

Op zaterdag 23 april 2016 mochten wij op uitnodiging van Jongerenwerkgroep Amsterdam mee naar het AZ Afas Stadion in Alkmaar voor een kijkje achter de schermen.

21 april 2016

Zoals aangekondigd is de Thursday Meetup vanaf 21 april in Buurtcentrum Amerika (Henry Stanleystraat 1, Almere-Poort).

17 april 2016

Op een frisse zondagmiddag met een heel gezellige groep in Amsterdam gekeken naar de wonderen die Cirque du Soleil ons voorzette.

16 april 2016

Op 16 april zijn we alle files op de A6 en A1 door gegaan om uiteindelijk in Mijdrecht te gaan bowlen. Met behulp van een aantal handige attributen was dit uitje voor iedereen geschikt.

16 april 2016

Mariska gaat altijd met veel uitjes mee. Zo ook naar het bowlen op 16 april en Cirque du Soleil op 17 april. In haar blog schrijft ze hoe ze haar Zonnebloem weekend heeft ervaren...

15 april 2016

Wethouder Frits Huis (Openbare ruimte, cultuur en milieu) heeft op 15 april bij het Natuurbelevingscentrum Oostvaardersplassen de Almeerse Zonnebloemauto onthuld.

1 april 2016

Op 1 april (geen grapje!) hebben we met 3 deelnemers en 4 vrijwilligers gekookt. Dit was een vervolg op het succesvolle diner wat we hebben gemaakt in december.

17 december 2015

De laatste Thursday Meetup van 2015 wilden we feestelijk afsluiten met het Anti Kerst Gala...

2 december 2015

Zonnebloem Jongerenwerkgroep Flevoland heeft op 2 december een feestelijk pre-kerstdiner voor 5 deelnemers en 5 vrijwilligers georganiseerd. De ingrediënten voor dit diner zijn gedoneerd door Jumbo.

29 november 2015

Op uitnodiging van Nuon zijn we met 4 deelnemers naar de AFAS Tennis Classics in Apeldoorn geweest. We vertrokken al vroeg vanuit Almere en waren rond 11.30 uur in Apeldoorn.

4 oktober 2015

Met 10 deelnemers en 10 vrijwilligers zijn we in de mist weggereden vanuit Almere, om de rest van de dag te kunnen genieten van de zon en alle dieren in het Dolfinarium in Harderwijk.

21 september 2015

Vanuit het Nationaal Bureau kregen wij de uitnodiging om naar Dinnershow Pandora te gaan. Vanuit de Jongerenwerkgroep zijn 8 deelnemers gegaan. Hieronder een verslag van Marsika Elfrink...

4 september 2015

Wij mochten samen met Jongerenwerkgroep Noord-Brabant en Ab Inbev (bekend van de biermerken Dommelsch, Hertog Jan en Jupiler) meer naar de Efteling...

22 augustus 2015

Strandfestival Zand, het feestje van Almere; onze thuishaven. Het kon dus ook niet anders dan dat wij er net als vorig jaar gewoon weer bij waren.

19 augustus 2015

Op uitnodiging van Nuon mochten we met 4 deelnemers en 2 vrijwilligers naar het openingsconcert van Sail Amsterdam 2015.

28 juni 2015

Omdat er vorig jaar diverse enthousiaste reacties waren naar aanleiding van het uitje naar Parkpop, zijn we dit jaar weer gegaan.

23 mei 2015

Iedereen moest vroeg opstaan. We hadden namelijk een flinke reis voor de boeg richting het zuidelijke Hilvarenbeek voor een safari door Safaripark de Beekse Bergen.

30 maart 2015

Op 30 maart zijn we op uitnodiging van VNSG met 7 jongeren naar de Efteling geweest. De jongeren werden begeleid door 7 medewerkers van VNSG in het kader van ‘vrijwilliger voor één dag'.

21 maart 2015

Nederland stond op 21 maart in het teken van NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Dit bracht ook Zonnebloem Jongerenwerkgroep Flevoland op de been...

19 maart 2015

Op 19 maart zijn we op uitnodiging van Nuon met 4 jongeren naar de Grote Improvisatieshow in theater Orpheus in Apeldoorn geweest!

18 november 2014

Dankzij de hulp van een vrijwilliger en het regelen van aangepast vervoer kon Marianne Kuilman met haar zoontje Jopie naar de Efteling. Een grote verrassing, want Jopie was jarig!

18 november 2014

De nieuwe slogan van De Zonnebloem 'Er kan zo veel meer dan je denkt' gaat voor deze activiteit zeker op. Met twee van onze gasten zijn we gaan huifbedrijden. Wat dat is?! Lees verder!

18 november 2014

Op 1 november rond 10.00 uur kwamen de taxi’s aanrijden. Iedereen stond klaar voor het uitje naar het Rijksmuseum in Amsterdam!

18 november 2014

Op 29 september is de aftrap geweest van onze nieuwe tweewekelijkse activiteit 'Thursday Meetup'.

17 november 2014

Dankzij onze samenwerking met Zonnebloem Jongerenafdeling LinQ Amsterdam, mochten twee van onze gasten afgelopen zaterdag met hen mee naar de Efteling! Lees hieronder het verslag:

17 november 2014

Met goede weersvoorspellingen (het zou droog blijven), vertrokken we op woensdagmiddag 10 september met een gezellige groep jongeren en vrijwilligers richting het Olympisch Stadion in Amsterdam.

17 november 2014

Op zaterdagavond 6 september vanaf 20.30 uur waren wij op uitnodiging van Yakult aanwezig bij het Havenkomconcert in Almere Haven.

17 november 2014

Zonder strandweer toch naar het strand: Strandfestival Zand Almere

29 juni 2014

Een tijd geleden kregen wij van Zonnebloem Werkgroep Haaglanden de uitnodiging of wij op 29 juni met hen mee wilden naar Parkpop in Den Haag.

22 juni 2014

Een verslag geschreven door Mariska Elfrink

21 juni 2014

Er werd door velen al weken uitgekeken naar dit uitje en op zaterdag 14 juni was het dan eindelijk zo ver; we zijn naar Artis gegaan!

29 april 2014

Jongerenwerkgroep Flevoland organiseert naast groepsactiviteiten ook een aantal één-op-één activiteiten. Zodoende zijn onze gast Erwin en vrijwilliger Kevin samen een avond op pad geweest.

20 april 2014

Dankzij de samenwerking tussen De Zonnebloem Jongerenwerkgroep Flevoland en Amsterdam, mochten wij een middagje naar de ArenA voor een rondleiding.

13 april 2014

Op 12 april zijn we met 7 gasten en 6 vrijwilligers naar Stadslandgoed De Kemphaan en Stichting AAP in Almere geweest...

7 april 2014

Op 1 april kwamen jong en oud samen op de prachtige nieuwe boot Jan Plezier voor een dagboottocht.

14 februari 2014

“Ken je die mop van die jongeren die op 26 november 2013 zouden gaan shoppen in Bataviastad? Ze gingen niet!!!” Daarom zijn we op 11 februari alsnog gegaan...

5 december 2013

Ik ben Mariska en op donderdag 28 november nam ik voor het eerst deel aan een uitje met de Zonnebloem. We gingen naar de Efteling.

4 december 2013

Op 26 november zijn we gaan shoppen in Bataviastad.

4 december 2013

We leefden er al een tijdje naar toe, maar 28 november was eindelijk het zo ver: op uitnodiging van de ANWB en het Nationaal Bureau van De Zonnebloem zijn we naar De Efteling geweest!

18 oktober 2013

In het Spoorwegmuseum komt 175 jaar Nederlandse spoorweggeschiedenis samen. Wij hebben het op 3 oktober in één middag bekeken.

18 oktober 2013

Op 12 september zijn we naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam geweest.

18 oktober 2013

Op 11 september zijn we naar de open dag van de Johan Cruyff Foundation geweest. Een evenement dat garant staat voor een middag sport en spel in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

18 oktober 2013

De strijd om de Johan Cruyff Schaal, dé start van het nieuwe voetbalseizoen. De Zonnebloem Jongerenwerkgroep Flevoland was erbij!

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Sport en spel
  • Evenementen en festivals
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken