Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Sprookjes bestaan in De Efteling

Zonnebloem afdeling

We leefden er al een tijdje naar toe, maar 28 november was eindelijk het zo ver: op uitnodiging van de ANWB en het Nationaal Bureau van De Zonnebloem zijn we naar De Efteling geweest!

's Ochtends vroeg de bus in om af te reizen naar het verre zuiden. De ontvangst was in het Efteling Theater waar we wat te drinken kregen en een heerlijk stuk taart. Dat ging er wel in na zo'n lange reis. Na een toespraak van Nout van Rooij, directeur van De Zonnebloem, en het maken van de groepsfoto konden we het park in waar we werden begeleid door vrijwilligers van de ANWB. Vanuit de Jongerenwerkgroep Flevoland waren er 5 gasten mee, maar we hebben ons opgedeeld en zijn apart van elkaar het park in gegaan. Namens het andere groepje zal een van onze gasten een leuk verslagje schrijven. Wij gingen als eerste naar het sprookjesbos met vele bekende en een aantal wat onbekendere sprookjes. Er liep in het Sprookjesbos ook nog een kolonie doorgefokte duiven rond die roze of blauw waren. Echt bizar! Dit zorgde voor de nodige verbazing en hilariteit. Na het sprookjesbos zijn we gaan lunchen om vervolgens met een volle maag de achtbaan in te stappen. Achteraf niet heel handig, maar gelukkig kwam niemand er misselijk uit. Na nog wat gewandeld te hebben door het park, zijn we in de Pagode geweest. Deze draait langzaam rond en gaat de lucht in, waardoor we een goed uitzicht kregen over het hele park. Daarna zijn we snel doorgegaan naar de Fata Morgana; een attractie waar je met een bootje door een prachtig Arabisch decor wordt geleid wat is gebaseerd op 1001 nacht. We vonden dit zelfs zo mooi, dat we twee rondjes zijn gegaan! Na de Fata Morgana was het tijd voor meer actie: de bobslee! Een aantal waaghalzen onder ons bleef ook in deze attractie zitten voor een tweede rondje. Daarna zijn we langzamerhand weer naar de uitgang gegaan, omdat de taxibus ons weer op kwam halen. Het was een intensieve, maar hele leuke dag!

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Sport en spel
  • Evenementen en festivals
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken