Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Artis

Zonnebloem afdeling

Een verslag geschreven door Mariska Elfrink

Voor het eerst in mijn leven ben ik zaterdag 14 juni, naar de oudste dierentuin van Nederland geweest. Samen met de zonnebloem ging ik naar Artis. Gelukkig verliep alles vlekkeloos met de taxi en arriveerde we mooi op tijd bij Artis. Een dierentuin midden in de stad van Amsterdam. Ik heb daar echt mijn ogen uitgekeken want je hebt echt het gevoel alsof je midden in de natuur bent als je daar loopt. Het is oud maar heel mooi aangelegd. Ook heb ik er toch wel een beetje mijn angsten overwonnen want voordat ik aan dit avontuur begon, ving ik hier en daar op dat er wat beesten los zouden fladderen in het park en laat ik nou panisch zijn voor vogels (die fladderen).... Maar ik was steevast om alles gewoon over me heen te laten komen en als het nodig was, net te doen alsof die vogels er gewoon niet waren. Toen ik de dierentuin in reed begon het al gelijk want de duiven die er in overvloed los liepen, die waren en niet voor mij. Een groepsfoto vonden we leuk om te maken op een plek waar er dieren los liepen... In mijn hoofd kreeg ik een soort "alle duiven en pauwen en papegaaien op de dam" beeld, maar natuurlijk vond ik dat ook een leuk idee, niks aan het handje! Onderweg ernaartoe stak er nog een soort reiger over... Reiger?? Waar?? En daarna kwamen we op een stuk waar aapjes los liepen, dat vond ik wel leuk want die vliegen niet. Verder heb ik leeuwen gezien, nog meer apen, olifanten, giraffen, pinguïns, zeeleeuwen, kamelen, vlinders en alle dieren die ik nog vergeten ben! Ook hebben we nog genoten van een kopje thee met een lekker stukje appeltaart. Ik vond het een geslaagde dag! Mariska

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Sport en spel
  • Evenementen en festivals
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken