Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

"Mijn mooiste verjaardag ooit, mam!"

Zonnebloem afdeling

Dankzij de hulp van een vrijwilliger en het regelen van aangepast vervoer kon Marianne Kuilman met haar zoontje Jopie naar de Efteling. Een grote verrassing, want Jopie was jarig!

De 42-jarige Marianne was al een jaar of tien niet meer in De Efteling geweest. “Het was een hartstikke leuke dag. Vrijwilligster Brenda is echt een toppertje. Ik heb heel veel respect gekregen voor haar, want ze heeft zich de rambam moeten duwen”, vertelt ze vrolijk. “Het viel me op dat er in tien jaar best veel is veranderd, ook aan de oudere attracties.”

Indrukwekkend
Voor vertrek heeft Marianne een klein beetje gelogen tegen Jopie (7). “Hij had weleens van de Efteling gehoord. Maar ik heb hem verteld dat we naar de kinderboerderij gingen. Eerst begreep hij er ook helemaal niets van, maar na het bezoek aan de Piranha kwam hij los. Hij was in het begin even stil, moest alle indrukken even verwerken. Daarna vond hij alles zeer indrukwekkend. Ach, dit zijn leugentjes waar mensen heel blij van worden!”

Vriendelijk en behulpzaam
Marianne heeft een vernauwing in haar nek. Door een val heeft ze verdere schade opgelopen. “Ik kan niet lang lopen en zit voor langere afstanden in een rolstoel. Maar De Efteling heeft veel voorzieningen voor rolstoelgebruikers en er was weinig wachttijd. Ik kon merken dat het personeel ervaring heeft met mensen met een beperking. Ze waren heel vriendelijk en behulpzaam.”

Achter het stuur
Na de Piranha zijn we nog in de Fata Morgana geweest en hebben rondgereden in een treintje en in van die leuke, gele oldtimers. Jopie mocht achter het stuur, dat vond hij fantastisch! Helaas kon ik niet in de Droomvlucht, mijn favoriete attractie. Als er een calamiteit is, kunnen mensen in een rolstoel niet goed vluchten. Heel jammer, maar ik heb er wel begrip voor. Gelukkig was ik al eerder in de Droomvlucht geweest. Vrijwilligster Brenda en Jopie zijn met zijn tweeën nog in Joris en de Draak geweest. Toen zei Jopie tegen haar: ‘Dit is mijn mooiste verjaardag ooit’. Heel leuk om achteraf te horen.”

Goed geregeld
De dag was volgens Marianne door de Zonnebloem heel goed geregeld. “Ik had helemaal geen zorgen, dat was echt een pak van mijn hart. Brenda was een hele fijne vrijwilligster en ook de taxichauffeur was heel gezellig. Hij stond al om kwart voor zes klaar om ons naar huis in Emmeloord te brengen, maar we waren pas om zeven uur bij de taxi. Dat vond hij helemaal niet erg. We hebben gewoon met iedereen heel veel lol gehad!”

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Sport en spel
  • Evenementen en festivals
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken