Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Efteling

Zonnebloem afdeling

Op 30 maart zijn we op uitnodiging van VNSG met 7 jongeren naar de Efteling geweest. De jongeren werden begeleid door 7 medewerkers van VNSG in het kader van ‘vrijwilliger voor één dag'.

Om 10.15 wordt Luuk in Almere Buiten al door de taxi opgehaald. Ellen en Tineke zijn dan ook al bij hem thuis om vervolgens met z’n drieën in de taxi naar Zeewolde te gaan om Bart  op te halen. Ook vanuit Almere Poort ging er om 10.45 uur een taxi naar de Efteling om Dick, Johan, Naomi, Cynthia en Rob op te halen om af te reizen naar Kaatsheuvel.

Volgens de TomTom was de planning dat we rond 12.15 bij de Efteling zouden zijn, maar helaas kwam 1 busje in de file doordat er een vrachtwagen met geslachte kippen was gekanteld en alles op de weg lag. De andere taxibus was nog net op tijd om een afslag te nemen om vervolgens binnen door te rijden om nog op tijd bij de Efteling te zijn. De andere bus kwam helaas pas om 13.15 uur aan. 

Bij de hoofdingang werden we opgewacht door de mensen van VNSG en zijn we naar een restaurant gegaan om koffie met wat lekkers te halen. Dat ging er na zo’n reis wel in!

Wat later dan gepland gingen we rond 14.30 uur dan toch het park in. Ieders wensen zijn geïnventariseerd en toen zijn we met z’n allen naar de Pagode gegaan. Er was een technische storing (kon er na de files ook nog wel bij) waardoor we in eerste instantie niet met z’n allen omhoog konden, maar gelukkig bleek het mee te vallen en konden we alsnog met de hele groep de lucht in. Eenmaal ronddraaiend in de lucht merkten we pas hoe veel wind er stond. Luuk kreeg de wind volop in zijn gezicht en zijn sjaal waaide bijna weg.

Terug op de grond besloten we naar de attractie Carnaval Festival te gaan. Daar kon helaas niet iedereen mee naar binnen, omdat er overgestapt moest worden uit de rolstoel. Tineke, Bart, Cynthia, Naomi en een aantal vrijwilligers genoten er volop van, terwijl de rest bleef wachten bij de uitgang. Nadat we weer buiten kwamen zijn we richting de achtbanen gelopen. Wandelen door het park is mooi; er is veel te zien al zijn de bruggen soms lastig te beklimmen (en is het afdalen nog lastiger).

Bart wilde graag in een achtbaan, maar niet eentje die over de kop gaat. Na een sanitaire stop (anders zou het volgens hem niet goed gaan) is hij met 2 vrijwilligers van VNSG in de Vliegende Hollander geweest. Bart wilde eigenlijk ook nog in de houten achtbaan Joris en de Draak, maar door technische storing stond deze helaas stil. Gelukkig ging de Vliegende Hollander niet over de kop en omdat Bart het zo gaaf vond mocht hij voor het 2de ritje blijven zitten.

Ondertussen was de groep naar  het Spookslot gelopen en daar hebben zij een voorstelling bekeken en daarna zijn zij naar de Pandadroom gelopen. Net toen we naar binnen mochten was Bart ook weer terug en hebben we met z’n allen naar de 3D voorstelling van het Wereld Natuur Fons gekeken. Iedereen ontweek de kokosnoten die de apen naar ons toe gooiden en de slangenkop die zo dichtbij kwam was wel eng.

De chauffeur van het busje dat in de file had gestaan bleef de hele tijd bij ons (hij had toch geen ritje tussendoor). Om 17.00 uur heeft hij zijn collega opgehaald zodat we met z’n allen nog wat konden drinken als afsluiting van een leuke middag.

Nadat enkelen nog wat gekocht hadden in de souvenirshop reden we om 18.15 bij de Efteling weg. Helaas hadden we op de terugweg ook weer file, zodat we pas om 20.45 weer thuis waren.

Het was een leuke middag waar een iedereen van genoten heeft. Zeker voor herhaling vatbaar (maar dan zonder files, haha!).

VNSG, bedankt voor deze superdag!

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Sport en spel
  • Evenementen en festivals
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken