Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Samen burrito's maken

Zonnebloem afdeling

Op 1 april (geen grapje!) hebben we met 3 deelnemers en 4 vrijwilligers gekookt. Dit was een vervolg op het succesvolle diner wat we hebben gemaakt in december.

In de professionele keuken van buurtcentrum De Ruimte in Almere Poort konden we onze kookkunsten ten beste geven. Zowel de vrijwilligers als de deelnemers hebben de handen uit de mouwen gestoken om het diner gezamenlijk te bereiden.

Er is van alles gemaakt. We hebben vooraf en tijdens het koken een stokbroodje met tapenade gegeten en wat fris gedronken. Als hoofdgerecht hadden we burrito's met kip, paprika en een lekker sausje met crème fraiche en kruiden. Als nagerecht hadden we een Friese versie van de klassieke Dame Blanche, genaamd: ‘Frysk wyt wiif’.

Om dit heerlijke nagerecht te bereiden hebben we het suikerbrood even aangebakken in de pan (tot het wat knapperig werd aan de buitenkant en de suiker begon te karamelliseren) en daar een bolletje vanille ijs bij en chocolade saus er overheen. Iedereen heeft heerlijk gegeten! Na het eten kwam de taxi al snel; en dat was ook nodig, omdat iedereen heel erg moe was.

Er is ook een artikel over dit uitje op de website van de Zonnebloem geplaatst! Lezen kan via deze link:

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Sport en spel
  • Evenementen en festivals
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken