Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Jaarverslag 2014

Zonnebloem afdelingsnieuws

Het einde van het jaar nadert. Met de feestdagen voor de deur is het tijd om de balans op te maken. Even in kaart brengen wat we dit jaar eigenlijk hebben gedaan met z’n allen…

We trapten het jaar af met de ‘Nieuwjaarsborrel the afterparty’. Een borrel om de vrijwilligers met elkaar in contact te brengen en tevens te informeren over de plannen voor 2014. Een hele lijst aan uitjes (maar liefst 20 !!!) hebben dit jaar de revue gepasseerd. Het jaaroverzicht:

 

 

Uitje

Datum

Aantal
gasten

Aantal
vrijwilligers

1

Nieuwjaarsborrel The Afterparty

01-02-2014

0

16

2

Bataviastad Lelystad

11-02-2014

8

5

3

Lunch + Bioscoop

02-03-2014

3

3

4

Rondvaart Amsterdam

01-04-2014

4

2

5

Stadslandgoed De Kemphaan

12-04-2014

7

6

6

Rondleiding Amsterdam ArenA

19-04-2014

6

2

7

Musical Jersey Boys

27-04-2014

1

1

8

Libelle Zomerweek

17-05-2014

1

1

9

Artis

14-06-2014

7

7

10

Musical Warhorse

21-06-2014

1

1

11

Parkpop Den Haag

29-06-2014

12

4

12

Efteling

31-07-2014

1

1

13

Strandfestival Zand

22-08-2014

4

3

14

Havenkomconcert

06-09-2014

2

1

15

Open Dag Johan Cruijff Foundation

10-09-2014

8

8

16

Efteling

27-09-2014

2

0

17

Openingsfeest Thursday Meetup

29-09-2014

20

13

18

Huifbed rijden

16-10-2014

2

3

19

Rijksmuseum

01-11-2014

12

14

20

Kerstfilm

21-12-2014

4

3

Door samenwerkingen met Zonnebloem LinQ Amsterdam en Zonnebloem Werkgroep Haaglanden hebben we extra uitjes aan kunnen bieden zoals Parkpop, Rondleiding in de Amsterdam ArenA en de Efteling. Wij hebben ook mensen van deze werkgroepen mogen verwelkomen bij een aantal van onze uitjes, waaronder het Rijksmuseum. 

Door samenwerkingen met Zonnebloem LinQ Amsterdam en Zonnebloem Werkgroep Haaglanden hebben we extra uitjes aan kunnen bieden zoals Parkpop, Rondleiding in de Amsterdam ArenA en de Efteling. Wij hebben ook mensen van deze werkgroepen mogen verwelkomen bij een aantal van onze uitjes, waaronder het Rijksmuseum. 

Hoogtepunten
Ieder uitje op zich is natuurlijk een hoogtepunt, maar er zijn een aantal uitjes die er op een of andere manier uitgesprongen zijn: 

Efteling
Via Zonnebloem afdeling Emmeloord kregen wij een aanvraag binnen van Marjan die graag met haar zoontje Jopie naar de Efteling zou willen voor zijn 6e verjaardag. Omdat Marjan rolstoelgebonden is, had zij hier hulp bij nodig. Wij wilden Jopie (en natuurlijk ook zijn moeder) graag de dag van zijn leven bezorgen. Vanuit diverse hoeken kwam sponsorgeld binnen en zodoende konden we Jopie ook nog een prachtig cadeau geven voor zijn verjaardag! Over dit uitje is een artikel verschenen in het vrijwilligersmagazine ‘ZON’ en op de website van De Zonnebloem: https://www.zonnebloem.nl/zb/zb-nieuws/Mijn-mooiste-verjaardag-ooit,-mam!

Thursday Meetup
Wij merkten onder onze gasten de behoefte aan een activiteit die op regelmatige basis terug keert, zodat ze vaker met elkaar in contact kunnen komen. Hierdoor is de ‘Thursday Meetup’ ontstaan. De Thursday Meetup is een tweewekelijkse inloopmiddag (op donderdag) waar iedereen welkom is om een drankje te komen drinken, praatje te maken, gamen, knutselen, etc.
Op 29 september was het openingsfeest, waar zo’n 40 mensen bij aanwezig waren. De TOS Band kwam optreden, er was eten en drinken voor iedereen en als klap op de vuurpijl kregen we een prachtig cadeautje: rapgroep TNS had speciaal voor ons een rap gemaakt met de veelzeggende titel: ‘Zonnebloem’. Sinds dit openingsfeest komen iedere twee weken een groepje jongeren en vrijwilligers naar deze ongedwongen en laagdrempelige inloopmiddag.

Huifbed rijden
De Zonnebloem slogan: “Er kan zoveel meer dan je denkt”, gaat voor dit uitje helemaal op. Mariska had bij ons aangegeven graag te willen paardrijden, maar door haar handicap kon ze niet meer zelf op een paard zitten. Zodoende zijn we uitgekomen bij Lies Beuker van de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Daar is een speciaal huifbed beschikbaar waar je op kunt liggen, zodat je de paarden onder je voelt hobbelen. Dit hebben Mariska en Chrisanty gedaan en ze hebben een hele ontspannen rit beleefd.

Deze weken komen ook weer de nodige lijstjes voorbij. Hierbij een lijstje met onze wapenfeiten:

 

2014

2013

Aantal gasten

37

24

Aantal vrijwilligers

52

26

Aantal uitjes

20

7

Aantal Thursday Meetup’s

6

0

We hebben dit jaar de maar liefst 13 gasten en 26 vrijwilligers mogen verwelkomen. Na onze start in juli 2013 hebben we in totaal 27 uitjes georganiseerd! Een prestatie om trots op te zijn.

Wij verheugen ons op het jaar 2015 en hopen dat we weer veel mooie Zonnebloem-momenten mogen creëren en beleven.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Bioscoopbezoek
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken