Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Jaarverslag 2021

En toen was het alweer bijna afgelopen wat betreft 2021… Zelf zie ik het inmiddels als een soort gemuteerd 2020.

We hebben weer meer ervaring opgedaan met alles wat Corona over ons afroept, al zal het nooit wennen. Volgens mij snakt iedereen naar het oude normaal; weer samen kunnen komen en dingen ondernemen zonder belemmeringen. Ondanks dat wil ik niet klagen en vooral positief blijven kijken wat er allemaal wel kon!

Activiteiten in 2021
Ondanks Corona en alle maatregelen hebben we gelukkig nog wel een aantal activiteiten kunnen organiseren. Het overzicht is opgenomen in onderstaande tabel.

Uitje

Datum

Aantal
deelnemers

Aantal
vrijwilligers

Online Paasbingo

14-04-2021

10

3

Bioscoop

12-08-2021

1

1

Vis a Vis – voorstelling WILD

05-09-2021

6

3

Lunch en bioscoop

05-10-2021

3

1

Pannenkoeken in Baarn

23-10-2021

7

2

Daarnaast hebben we gelukkig nog wel een aantal keer de inloopmiddag in buurtcentrum Amerika in Almere Poort kunnen organiseren. Per keer konden we, onder de geldende maatregelen, in totaal 10 deelnemers en vrijwilligers ontvangen. Daarnaast is er een whatsapp groep en is er onderling regelmatig contact.       
                                         

De cijfers

Aan het einde van het jaar volgt ook altijd een lijstje met de cijfers. Onderstaand onze wapenfeiten:

 

2021

2017

2016

2015

2014

2013

Aantal deelnemers

10

37

51

48

37

24

Aantal vrijwilligers

11

16

51

52

52

26

Aantal uitjes

5

6

16

15

20

7

Aantal Inloopmiddagen

6

23

21

20

6

0

Zoals in het schema zichtbaar is, is het aantal deelnemers en vrijwilligers teruggelopen. Dit heeft te maken met het feit dat de Jongerenwerkgroep in 2018 en 2019 een tijd stil heeft gelegen. Toen ik eind 2019 het voorzitterschap weer op me nam, heb ik de lijsten met deelnemers en vrijwilligers geactualiseerd. Er waren diverse mensen die wel op de lijst stonden, maar die al geruime tijd niet hebben meegedaan aan activiteiten. We hebben deze mensen een e-mail gestuurd met de vraag of ze nog bij de Jongerenwerkgroep aangesloten wilden blijven met het verzoek dit voor een bepaalde datum door te geven. Na het verstrijken van die datum hebben we de mensen nog nagebeld en vervolgens de lijst helemaal opgeschoond. Naast deze actie heeft een aantal vrijwilligers zich afgemeld wegens veranderingen in de privé situatie (denk aan een nieuwe baan of verhuizing). 

Vooruitblik naar 2022

Ik spreek de hoop uit dat 2022 een beter jaar wordt. In ieder geval kunnen we door blijven gaan met de inloopmiddag in buurtcentrum Amerika in Almere Poort (Henry Stanleystraat 1). Onderstaand een lijstje met de data en tijden, dus zet deze data alvast in je agenda:

 • 28 januari van 14.00 – 17.00u
 • 25 februari van 14.00 – 17.00u
 • 25 maart van 14.00 – 17.00u
 • 29 april van 14.00 – 17.00u
 • 27 mei van 14.00 – 17.00u
 • 24 juni van 14.00 – 17.00u
 • 30 september van 14.00 – 17.00u
 • 28 oktober van 14.00 – 17.00u
 • 25 november van 14.00 – 17.00u
 • 16 december van 14.00 – 17.00u

Naast de inloop willen we ook nog een aantal activiteiten organiseren, dus daar ontvang je t.z.t. wel een uitnodiging voor. Zoals altijd ook weer de uitnodiging aan jullie allemaal: als je zelf ideeën of wensen hebt voor een activiteit, laat het weten. Dan kunnen we kijken of we het kunnen uitvoeren.

Rest mij niks anders dan jullie alvast fijne feestdagen te wensen en veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar.

Groeten,

Paula

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Sport en spel
 • Kunst en cultuur
 • Bioscoopbezoek
 • Evenementen en festivals
 • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken