Vrijetijdsbesteding met een fysieke beperking

De kern van ons werk is al meer dan 65 jaar hetzelfde. We willen mensen met een lichamelijke beperking mee laten doen aan de maatschappij. En daarbij richten we ons vooral op sociale contact en recreatie. Leuke dingen doen en mooie momenten te beleven. Eropuit trekken. Zonder dat een beperking je daarbij in de weg zit.

Vrijetijdsbesteding met een handicapOnzichtbare obstakels

Kleine dingen kunnen voor mensen met een lichamelijke beperking grote obstakels vormen. Een winkel die niet goed toegankelijk is voor rolstoelen. Niet weten waar je een geschikt toilet kunt vinden. Waardoor je voor de zekerheid dat drankje maar even laat staan. Zulke obstakels kunnen ervoor zorgen dat iemand maar thuisblijft. Terwijl hij of zij eigenlijk gewoon eropuit wil.

Een helpende hand

Dat is jammer, en vaak onnodig. Een beetje praktische hulp kan al een wereld van verschil maken. De Zonnebloem biedt die extra hulp. Bijvoorbeeld via enthousiaste vrijwilligers, die mee op stap gaan. Met (aangepaste) vakantiereizen, evenementen en dagactiviteiten. Met bijzondere belevenissen, zoals aangepaste ballonvaarten. Onze ervaring is dat er altijd wel een oplossing te bedenken is. En dat doen we dan ook!

Ruimte voor persoonlijke wensen

Hoe populair ons aanbod van reizen en dagtochten ook is: ons werk draait om persoonlijke wensen. Steeds vaker spreken mensen met een fysieke beperking dus zélf iets af. Met een Zonnebloemvrijwilliger, of met een groepje leeftijdsgenoten. Samen even de stad in. Ergens wat eten. Een concert bijwonen. Wat je ook boeit en waar je ook energie uit haalt: de Zonnebloem wil het mogelijk maken.

Steun ons

Met jouw gift kunnen we méér mensen met een fysieke beperking een mooie tijd bezorgen.

Er kan zoveel meer dan je denkt

Vrienden loterij