Vrijwilligerswerk volgens de Zonnebloem

Ons werk is onmogelijk zonder vrijwilligers. Mensen met een groot hart en een luisterend oor. Die niet vóór mensen denken, maar echt luisteren naar persoonlijke behoeften en wensen. Hoe zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst voldoende vrijwilligers hebben?

Vrijwilligerswerk bij de ZonnebloemWat doet de Zonnebloem?

Het is belangrijk dat vrijwilligers goed begeleid op pad gaan. Daarom bieden we hen professionele ondersteuning en cursussen aan. Maar ook bieden we nieuwe vormen van vrijwilligerswerk, die passen bij de wensen en voorkeuren van nu.

Ook voor jezelf

Mensen doen vrijwilligerswerk tegenwoordig niet alleen voor de ander. Ze doen het ook om zelf zinvol bezig te zijn. Steeds meer mensen willen vrijwilligerswerk dat past bij hun wensen, behoeften en beschikbare tijd. De Zonnebloem biedt die ruimte. Via onze vakanties bijvoorbeeld. Elk jaar stellen meer dan 6.000 vrijwilligers zich beschikbaar voor één week. Een week van hard werken, maar ook van veel mooie momenten.

Één op één vrijwilligerswerk

Ook de mensen die we helpen, hebben veranderende behoeften. Mensen met een fysieke beperking willen dezelfde dingen ondernemen als hun leeftijdsgenoten. Niet als afhankelijk gezien worden. Naast onze grote evenementen en groepsreizen bieden we dan ook meer ruimte voor maatwerk. Uitstapjes in kleine groepen, of één-op-één. Mensen zélf laten bepalen wat ze willen doen, daar gaat het om!

Vrijwilliger worden?

Lees meer over de mogelijkheden en meld je meteen online aan!

Er kan zoveel meer dan je denkt

Vrienden loterij