Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

“Ik kijk er altijd naar uit. Heerlijk!”

Zonnebloem afdeling

Interview mevrouw Corry van Lint-Ditmar

Mevrouw is in 1986 voor het eerst samen met haar man op de boot van de Zonnebloem mee geweest. Ze woonden toentertijd in Den Haag en er werden verder geen activiteiten georganiseerd. Daarna is ze naar Alphen aan den Rijn verhuisd maar ook daar was er niet veel meer dan de bootreis. Totdat ze in 2008, na het overlijden van haar man, naar Zoetermeer verhuisde. Hier wordt ontzettend veel georganiseerd. “Ik zou niet meer zonder de Zonnebloem kunnen want dan zit je thuis. En weet je, ik kom er niet veel meer uit en dan wordt je kringetje zo klein.”

Sinds haar man is overleden haalt mevrouw duidelijk “de schade” in. Haar man was invalide en daardoor waren ze behoorlijk beperkt in hun doen en laten. Behalve eens per jaar een reisje met de Zonnebloem was er niet veel mogelijk. Mevrouw is nu de mening toegedaan dat je overal ja op moet zeggen, anders kom je nergens meer. Zo werd er tijdens een gelegenheid gevraagd wie mee wilde met een ballonvlucht. Ze dacht er niet over na maar stak meteen haar vinger op. “Het was fantastisch. Het was prachtig weer en je zweefde zo en alles leek zo klein als speelgoed. Mijn dochter mocht mee als vrijwilliger en dat maakte het heel speciaal. Ik kan nu zeggen: dat heb ik gedaan! En dat betekent veel voor mij.”

Mevrouw is nu 88 jaar en zelf ook minder mobiel en daarom is de hulp van de vrijwilligers bij de uitstapjes een uitkomst. Onlangs is mevrouw mee geweest naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Het fijne was volgens haar dat je één-op-één gekoppeld werd. Je had nu alle tijd om te kijken en stil te blijven staan bij de dingen die je zelf mooi vond en waar je eigen interesse ligt in plaats van met een groep en een gids door een museum te gaan. Dan ben je toch afhankelijk van waar die gids stopt en is de tijd ook beperkt.

Mevrouw is van mening dat ondanks alle tegenslagen, het leven toch goed is. Zoals ze zelf vertelde: “Ik kom uit een gezin van 11 kinderen. Van die 11 ben ik het meeste op pad. Dankzij de Zonnebloem. Er wordt zoveel georganiseerd en ik probeer altijd overal aan mee te doen. Ik kijk er altijd naar uit. Heerlijk!”

Rinus van Pelt

06-29239072
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken