Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Verslag regionale vakantieweek Zuidelijk Flevoland en NOP

Zonnebloem afdeling

Van 20-25 oktober 2014 in de Postelhoef te Luyksgestel. Maandagmorgen vertrekt de bus op tijd van de drie opstapplaatsen. 26 Gasten en 21 vrijwilligers

Twee stafleden gaan met de auto Yvonne is ziek en José komt door omstandigheden later. Op het lunchadres aangekomen moet iedereen nodig plassen en ontdekken de vrijwilligers dat geen enkele tafel is gedekt.

We zullen toch niet op barkrukken moeten zitten? Maar bij navraag blijkt dat dit niet het juiste restaurant is . Allemaal de bus weer in en even terug naar Geldermalsen want daar moeten we zijn.
Dit communicatieprobleempje wordt snel vergeten als iedereen achter de koffie zit en geniet van de smakelijke lunch. Om 15.30 uur kunnen de koffers worden uitgepakt en is iedereen op zoek naar zijn kamer want de bus is in Luyksgestel aangekomen.
Dan komt het zwaarste moment van de hele vakantie voor de organisatie.
De indeling van de gastenkamers zorgt voor heel veel wisselingen. Wat op papier goed lijkt blijkt in praktijk onuitvoerbaar. Twee gasten met 1 rolstoel en 1 rollator en dan kun je het bed niet in. Links een pijnplek wil ik rechts slapen bed mag niet verschoven. Til lift past niet in te kleine kamer. Ik wil toch liever alleen. Mijnheer wilt u verhuizen? Is er geen hoog/laag bed op die kamer? Mevr. wilt u die andere kamer nemen? Als ik dit had geweten had ik thuis gebleven, wat een kleine kamer. Wie heeft waar welke medicijnen (niet)ingenomen?
De zorg en Hoofd verpleging zijn uren bezig om alles in goede harmonie op te lossen. In evaluatie komt zeker aan de orde dat deze kleine kamers niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen.
Hoewel de voorspellingen van het weer alleen maar slecht waren zijn er toch gasten die buiten koffie drinken. Een praatje een drankje of even de omgeving verkennen of een rustmoment nemen en dan is het tijd voor het eerste diner.
Na het diner komt Michel van Grinsven buikspreker en presentator met vogel Jeroentje en die vermaakt de groep op bijzondere wijze. Uit het publiek worden enkele mensen gezocht die mee mogen doen aan een spel. Ben Sassen steelt de show met zijn optreden al deed hij alleen maar zijn mond open en dicht. Na middennacht gaan de laatste gasten naar bed. Maar dat betekent niet dat iedereen kan slapen. De eerste slaapwacht heeft een zware nacht.
Dinsdag is de brunch om 10.15 uur en dan staat de bus met onze chauffeur Harieke om 12.30 uur weer klaar. We gaan we naar het Dansant museum in Hilvarenbeek. Een gast voelt zich niet goed en een zorgvrijwilligster blijft bij haar.
Voor de anderen is het een leerzame en gezellige middag met veel orgelmuziek en uitleg met veel kennis en humor en er wordt gedanst. Mevr. Eggens is dolgelukkig ze wint een orgeldraaiers diploma en gaat gelukkig met haar prijs de bus weer in.
Jose komt dinsdagmorgen en Yvonne dinsdagavond en dan zijn we gelukkig weer compleet.
Er worden mooie prijzen uitgestald en de Bingo kan beginnen. Bij het rondje drie mogen de vrijwilligers ook een keer meedoen van de Bingo organisatie Trudie, Kitty en Sonja. De speciale Zonnebloembingo regels die Kitty uit voert worden nog wel eens tegen gesproken. Veel de te laat gaan de laatste gasten en vrijwilligers naar bed.
Woensdag staat de dag in het teken van de HERFT de zaal is herfstachtig aangekleed en na het ontbijt gaan we het bos in. Trudie maakt weer schitterende plaatjes met de bladeren in herfstkleur met de zon op de achtergrond en grote plassen waar we even door heen moeten. Het had die nacht stevig geregend. De creatieve herfst knutselgroep verdwijnt later nog een keer het bos in om nog meer materiaal te verzamelen om herfststukjes te maken met de gasten.
De stukken worden tentoongesteld op het toneel voorzien van naamkaartje en de creatieve vrijwilligers geprezen om dit prachtige resultaat. De lunch lijkt een picknick en dat past weer bij het thema en is ook makkelijk. Zo konden de laatste stukjes nog even worden afgemaakt.
Om 13.00 uur gaan we de bus weer in op weg naar de Dikke Bakker in Hechtel-Eksel over de Belgische grens. Een mooie route brengt ons bij chocolaterie Anmadis vernoemd naar de kleindochter van de vroegere eigenaar. Proeven, luisteren, kijken en dan……kopen . Ook een lekker stukje chocolade voor de twee thuisblijvers nemen we mee. Om 17.30 uur zijn we weer terug bij het hotel met iedereen wel wat chocolade in de tas.
mevr Seel die zich ziek voelt wil nu naar huis en mevr. Elderhorst wordt door de politie gebeld dat er is ingebroken bij haar thuis. Even lijkt het dat twee gasten naar huis gaan maar mevr. Elderhorst besluit toch te blijven. Mevr. Seel wordt opgehaald door haar schoonzoon uit Almere.
De bonte Herfstavond wordt geopend door gastvrouw Cathrien en er volgen veel bekende artiesten.
Met de in herfstkostuum geklede vrijwilligers, herfstbonbons bij de koffie en heerlijke hapjes is het nog lang gezellig in de recreatiezaal.
Donderdag is het even opschieten want we gaan naar de Beekse Bergen. De zorg wil dat iedereen toch op tijd klaar is en dat we op tijd kunnen vertrekken. Met ranger Wouter, in de bus op Safari door het park en daarna een heerlijke lunch in het Safari restaurant. Dan gaan we lopend de andere helft van het park door en geniet iedereen van de vele beesten en het mooie weer. Om 16.50 uur gaat de bus richting Luyksgestel. Na het diner zijn er veel spelletjes en wordt er ook stevig gekaart. De sjoelbak komt tevoorschijn maar deze moet met talkpoeder die gast bij zich heeft glad gemaakt worden. Dat maakt nog niet dat iedereen dan wel heel veel punten scoort.
Vrijdag en het is feest Dhr. Suuring is jarig en wil het ook vieren. We moeten 5 taarten voor hem bestellen want hij wil trakteren. Het moet wel van de banketbakker want hij is vroeger zelf ook banketbakker geweest . Er wordt gezongen, geproost en bij het diner is er een sfeervol toetje met vuurwerk. Aan het eind van de avond zegt hij dat hij nog nooit zo en leuke verjaardag heeft gehad.
Vrijdagmorgen wordt ook de groepsfoto gemaakt en Trudie van Blokland heeft weer aangeboden er mooie place-mats van te maken. De groepsfoto in het midden en persoonlijke foto’s op de achterkant. Na de evaluatieavond worden ze door de vrijwilligers thuisgebracht bij de gasten. Dan is er nog tijd voor een wandeling , praatje of zomaar even niks want het is een drukke week. Vanmiddag gaan we winkelen in Eindhoven voor wie dat willen en de heren gaan naar het Valkeniersmuseum en het sigarenmuseum.
Voor de dames die thuis blijven is de beautysalon open en ze worden heerlijk opgetut door Wilma en Yvonne en hun assistenten.
Voor het laatste feestelijke diner heeft iedereen zijn beste kleren aangedaan en een corsage wordt opgespeld. De dames van de herfststukjes hebben ook weer de herfstcorsages gemaakt.
Trudie zet iedereen in zijn paasbeste pak op de foto en Paul en Ben zijn de butler voor de drankjes bij het diner.
De laatste avond zijn er nog enkele officiële zaken en die worden na de koffie afgehandeld.
Yvonne, Inge, Elizabeth en Rob zijn voor de eerste keer mee en hebben een Pluim verdiend voor hun geweldige inzet.
Sepke, Marisol en Trudie zijn al 5 keer mee geweest en verdienen een lintje maar krijgen een Zonnebloem pen.
Hennie en Trees Schreurs zijn 10 keer mee geweest en nemen vanavond afscheid van de vakantieweken. We gaan ze erg missen en ze ontvangen een mooi herfststuk en een boeket bloemen van de Zeewolder collega’s. Daarna wordt de week herbeleefd door alle foto’s op een groot beeldscherm te laten zien.
Zaterdag is het al vroeg druk in de Postelhoef want om 7 uur staat de zorg op om alles op tijd klaar te krijgen. De logistiek rond de koffers en het opruimen van de opslagplaats de vrijwilligerskamers die leeg achter gelaten moeten worden voor half negen. 50 Lunchpakketten worden klaar gemaakt. Vele handen maken licht werk en een sterke man is dan ook onmisbaar voor zwaar werk. De vakantie week is omgevlogen en de gasten gaan weer graag naar huis.
Velen van hen hebben een prachtige week beleefd en dit is mede mogelijk gemaakt door de grote inzet van alle vrijwilligers die zijn mee geweest. Om 10.10 uur wordt de bus uitgezwaaid en dan gaat er nog een gast met de taxi naar familie. Om 11.30 uur heeft iedereen de Postelhoef verlaten.

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk