Vrijwilligerswerk in de buurt

Vrijwilligerswerk in jouw buurt

Wat samen een kopje koffie drinken al niet kan doen

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Aan lekker bijkletsen of samen iets leuks doen. Maar wie een lichamelijke beperking heeft, is misschien vaker alleen dan hij of zij zou willen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen langs voor een bezoekje aan huis of nemen de deelnemers mee op pad. Momenten waar onze deelnemers naar uit kunnen kijken, en herinneringen om te koesteren.

Bezoek aan huis

Veel mensen met een lichamelijke beperking kloppen bij de Zonnebloem aan omdat ze op zoek zijn naar gezelschap. Wil jij graag met hen in contact komen, en hen regelmatig een bezoekje brengen? Meld je dan aan bij de lokale afdeling van de Zonnebloem. Als het even kan, koppelen we je aan iemand met dezelfde hobby’s en interesses.

Natuurlijk hoeft het niet per se bij een bezoek aan huis te blijven. Wie weet kunnen jullie samen eens op pad. Een drankje op een terras, een wandeling door het bos of samen even winkelen. Precies zoals ‘jouw’ Zonnebloemdeelnemer en jij het graag willen.

Helpen bij groepsactiviteiten

Naast het huisbezoek organiseren lokale Zonnebloemafdelingen ook allerlei dagjes uit en excursies. Bijvoorbeeld een middagje naar het theater, een dierenpark, een museum of een andere bezienswaardigheid. Het duwen van een rolstoel kan al voldoende zijn. Maar ook koffie en thee inschenken of het mee organiseren van de activiteit.

Bij jou in de buurt

Help ook mee als vrijwilliger

Als vrijwilliger kun je je op allerlei manieren inzetten: dagjes uit organiseren, mensen thuis opzoeken of samen eropuit. Wil je meer informatie of wil je je meteen aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.