Bestuursleden bij de Zonnebloem

Help ons als bestuurslid

Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem

Heb jij vanuit je beroep of achtergrond specifieke kennis of vaardigheden die van pas kunnen komen als bestuursvrijwilliger? Bij ons kun je zinvol bestuurswerk doen met veel voldoening. Met een bestuursfunctie zorg je ervoor dat vrijwilligers hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Heb jij interesse in een bestuursfunctie? Laat dan je gegevens achter in dit formulier. 

Er zijn verschillende bestuursfuncties: 

Voorzitter

Als voorzitter leid je de vergaderingen, behartig je de interne communicatie, zorg je voor een goede taakverdeling binnen het bestuur, zorg je voor het goed functioneren van de afdeling en vertegenwoordig je de Zonnebloem bij officiële gelegenheden.

Secretaris

Als secretaris ben je de spin in het web. Je notuleert de vergaderingen, behandelt de inkomende en uitgaande post, houdt het archief en de afdelingsadministratie bij, maakt het jaarverslag, regelt de bestellingen van drukwerk e.d. en onderhoudt de contacten met andere organisaties en overheden.

Penningmeester

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de afdeling. Zo draag je onder andere zorg voor de begroting en de jaarrekening, coördineer je de jaarlijkse lotenverkoop en vraag je eventuele subsidies aan.

Bestuurslid coördinator bezoekwerk

Als bestuurslid bezoekwerk coördineer je onder meer het één op ééncontact (huisbezoek en samen eropuit) en zorg je voor een goede match tussen vrijwilliger en deelnemer.

Bestuurslid activiteiten

Als bestuurslid activiteiten houd je je bezig met het voorbereiden en organiseren van de afdelingsactiviteiten. Per activiteit maak je een begroting. Daarnaast onderhoud je contacten met evenementenorganisaties e.d. en zoek je naar nieuwe mogelijkheden en activiteiten die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de doelgroep.

Bestuurslid communicatie

Als bestuurslid communicatie ben je contactueel sterk. Je probeert de Zonnebloem lokaal zoveel mogelijk in het nieuws te krijgen en zo de zichtbaarheid te vergroten.
Bij jou in de buurt

Help ook mee als vrijwilliger

Als vrijwilliger kun je je op allerlei manieren inzetten: dagjes uit organiseren, mensen thuis opzoeken of samen eropuit. Wil je meer informatie of wil je je meteen aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.