Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Soldaat van Oranje 4 februari 2015

Zonnebloem afdeling

Het bleef lang spannend of de voorstelling wel zou doorgaan... Maar uiteindelijk werd er toch groen licht gegeven, tot vreugde van velen:

Op woensdag 4 februari vertrok de bus vanaf Buitenhaeghe vol gasten en vrijwilligers, aangevuld met nog enkelen uit Almere Haven richting Katwijk. Na een voorspoedige reis arriveerden we bij de Theaterhangaar. Daar was het al een drukte van belang want ruim 1000 mensen, uit alle hoeken van het land, waren gekomen om deze musical mee te beleven. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden sprak Zonnebloem directeur Noud van Rooij  een welkomstwoord en daarna kon dit “spektakel van ongekende allure” beginnen:

We werden meegenomen in het verhaal van de jonge verzetsstrijders Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden. Erik vlucht uiteindelijk naar Engeland waar hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot van de Engelse luchtmacht is hij betrokken bij de bombardementen op Berlijn. Aan het einde van de oorlog is hij adjudant van Koningin Wilhelmina. Hij ontvangt voor zijn verzetswerk de hoogste Koninklijke onderscheiding: de Militaire Willemsorde. Hij is één van de bekendste verzetshelden van de Tweede Wereldoorlog geworden.

Het is een indrukwekkende musical van een waar verhaal over vriendschap en keuzes maken, over een strijd van vrijheid en rechtvaardigheid.  De bezoekers draaien op een tribune rond en genieten van goede acteurs, mooie muziek, fantastische liedjes, overrompelende decors, historische beelden van een aangrijpende geschiedenis. Een terechte hit, een musical die overdondert en waar menigeen een traantje wegpinkt. EEN TIEN MET EEN GRIFFEL, VIJF STERREN EN EEN PLUS!

Dat laatste geldt ook zeker voor de organisatie commissie van Almere Buiten. Het leek wel een schoolreisje met volop drinken, wat te snoepen, broodjes, krentenbollen, Brusselse wafels etc. En dan waagt er nog iemand te zeggen dat de mosterd en slagroom was vergeten :)

P.S. Omdat er geen foto's van de voorstelling gemaakt mochten worden, hieronder enkele afbeeldingen van bestaande foto's.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken