Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wensuitje naar het Rijksmuseum

Zonnebloem afdeling

In de wensboom konden gasten hun speciale wens kenbaar maken. Sommige wensen zijn de afgelopen tijd al gerealiseerd. Hierbij het verslag van een wens die ook in vervulling mocht gaan!

Al vroeg ging de speciale Zonnebloem auto met het echtpaar Westrienen en 2 begeleiders op weg naar Amsterdam. Dat ging niet zo snel op deze maandagmorgen, maar dit mocht de pret niet drukken. Na de auto geparkeerd te hebben en een korte wandeling kwamen we aan bij het imposante gebouw van het Rijksmuseum. We dronken koffie in het vernieuwde gedeelte waar we de prachtige overdekking bewonderden.

Omdat er teveel te zien is voor 1 dag, moesten we een keus maken, we kozen voor het tijdperk1600 – 1700. We zagen heel erg grote, maar ook kleine schilderijen met veel verschillende onderwerpen: schuttersgilden, portretten, wintergezichten en stillevens: alle met prachtige lichteffecten. Ook de portretten van Marten en Oopjen door Rembrandt geschilderd werden niet overgeslagen. Ze zijn door Nederland en Frankrijk gezamenlijk gekocht met de afspraak dat ze altijd gezamenlijk tentoongesteld zullen worden.

Prachtige geweven doeken met schitterende taferelen, levensgrote beelden (galerijen), bewerkte zilveren karaffen, Delfts blauwe vazen, (schutters)kasten belegd met ivoor. Zelfs de boekenkist, waar Hugo de Groot zich in verstopt zou hebben om te ontsnappen uit het slot Loevestein, ontbrak niet. Wat een talent hangt daar, wat een rijkdom, pracht en praal.

Na de lunch zijn we nog even gaan kijken, maar al die indrukken zijn erg vermoeiend en het is raadzaam om dan naar huis te gaan. De foto’s zijn een mooie herinnering aan deze prachtige dag.

Enkele dagen later hebben de heer Feijen en mevrouw van Laere ook een gezellige dag gehad in het Rijksmuseum.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken