Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Boottocht

Zonnebloem afdeling

Een heerlijke, ontspannen dag aan boord van de boot Nirvana. Helaas was er niet genoeg tijd om helemaal naar de Zaanse Schans te varen.

Dinsdag 4 april was het dan eindelijk zover: de boottocht van de regio. De eerste gasten kwamen al om 8.30 uur over de loopplank de boot op. Na een tijdje druppelde ook de rest van de gasten binnen. Om 10.00 uur konden we vertrekken. Terwijl de boot Almere Haven uitvoer, werd door de vrijwilligers een lekker bakkie koffie of thee ingeschonken. En dit alles onder begeleiding van de trekzakmuziek van Ruud. Het was de bedoeling dat we vandaag naar de Zaanse Schans zouden varen, dus werd er koers gezet naar Amsterdam. Nadat de koffiekopjes weer van tafel waren, was het tijd voor een drankje en een lekkere bitterbal.

Een lekkere warme lunch werd om 12.00 uur geserveerd: een kop tomatensoep, schnitzel, patatjes, groenten, appelmoes en als toetje een heerlijk ijsje.

Na de lunch werd er even heerlijk in het zonnetje op het dek gezeten: tot er werd omgeroepen dat de bingo begon. Nadat iedereen een bingoblaadje had gekregen, werd er een verhaal over de lente voorgelezen. Onder het luisteren werd er druk gestreept als het juiste nummer werd opgenoemd. Nadat iedereen een leuk prijsje had, was de thee alweer op en werd het tijd voor een borreltje met een stukje kaas. Nou dat ging er ook wel in.

Er werd afscheid genomen van Liesbeth. Ze kreeg een bos bloemen, een collage met foto’s waarop ook een mooi gedicht stond, en een beeldje. Dit jaar is zij voor het laatst als hoofd van de verpleging met de boot mee geweest. Zij blijft wel vrijwilligster bij onze afdeling. Dus u zult haar vast nog weleens tegenkomen bij een van onze activiteiten.

Ook Lia kreeg een mooie bos bloemen voor haar inzet: ze zat vele jaren in de bootcommissie.

Onderweg werd er van alles verteld over waar we voorbijvoeren.

Zo kwamen we langs Duin, Pampus en het nieuwe Centraal Station in Amsterdam. Helaas lag er geen cruiseboot bij de terminal. We gingen ook door de Oranjesluizen. Helaas ging het bij de sluizen niet zoals werd verwacht. We moesten langer wachten tot ook de andere boten in de sluis lagen. Daardoor misten we net de opening van de volgende sluis en moesten we een half uur wachten. Dit alles had tot gevolg dat de kapitein omriep dat we de Zaanse Schans niet zouden halen en dat we in Zaandam om gingen draaien en weer richting Almere zouden gaan. Een grote groep gasten was hevig teleurgesteld, maar voor ons was het ook overmacht.

Ondanks de teleurstelling heeft iedereen een geweldig mooie dag gehad en daar hebben we het allemaal voor gedaan.

De foto's zijn niet meer beschikbaar.

Verslag gemaakt door Kitty.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk