Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wensuitje : Dagje Spakenburg

Zonnebloem afdeling

Als cadeautje voor haar tachtigste verjaardag is mevrouw Appelman samen met Lia een dagje naar Spakenburg gegaan.

Donderdag 1 juni 2017

Dagje Spakenburg met Zonnebloemvrijwilligster Lia

Het is nog vroeg in de morgen als Lia mij komt halen en de zon al hoog aan de hemel staat. We rijden via een mooie route naar de jachthaven bij de Eemhof in Zeewolde.

Daar gaan we op zoek naar de boot "de Zuidwal". Dit is het voet- en fietsveer dat ons overvaart naar Spakenburg en dat is in de zomer elk uur. Als we aankomen staan we midden in de haven van Spakenburg en wandelen we langs heel oude maar mooi onderhouden vissersboten naar het centrum. Het is tijd voor koffie en dat doen we bij het Spakenburger museum. De echte Spakenburger koek Jan Hagel smaakt daar heerlijk bij en dames in klederdracht vertellen over hun prachtige museum en het mooie dorp waar ze zo trots op zijn.

Er zijn nog maar weinig mensen die in klederdracht lopen en veel mannen doen dit dan ook nog alleen op de Spakenburger feestdagen. We wandelen verder, maar gaan het Vissersmuseum niet in want het is te mooi weer om binnen te zijn. Na wat rondkijken in leuke winkeltjes en genieten van alles wat er te zien is, lijkt het tijd voor weer een rustmoment. Dit doen we bij het plein het Natte Gat waar een waterfontein zorgt voor verkoeling. Inmiddels is het ook bijna lunchtijd en gaan de voeten wat pijn doen van al dat lopen met die hoge temperatuur.

De viskraam met terras en prachtig uitzicht is de plek waar we genieten van een lunch met broodjes haring, uitjes en zuur en we zitten daar heerlijk. Rustig wandelen we terug langs het water, maar dat is met de rollator toch nog vermoeiend door de ronde keien die in de straatjes liggen waardoor het niet helemaal glad is.

Bij de boot is er al een gezellige drukte van toeristen die ook weer terugwillen naar de Eemhof na een bezoek aan Spakenburg. Na het varen, waar ik zo van geniet, komen we terug in de jachthaven. We drinken nog wat op het terras van Zuiderzoet aan het water en genieten van de watersporters, de prachtige boten in de haven en de strandgasten die ook een heerlijke dag beleven op het Eemmeer. Lia gaat de auto ophalen want lopen naar het parkeerterrein is nu echt te ver. Dan is het tijd voor de terugreis, maar het is mooi geweest. Een kaart met foto’s die de post bracht, zorgt dat ik nog lang na kan genieten van deze dag die ik cadeau kreeg voor mijn 80ste verjaardag.

Dat was weer gezellig.

De foto's zijn niet meer beschikbaar.

Groetjes Corrie Appelman.

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk