Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wensuitje : Paleis Soestdijk

Zonnebloem afdeling

Met een mooie en goed onderhouden tuin, met marmeren schalen uit de eetzaal, met prachtige lampen uit de jaren 30, met mooie marmeren beelden

Vrijdag 4 augustus ben ik met mevrouw de Block en mevrouw Spellen naar Paleis Soestdijk geweest om hun wens uit de wensboom te vervullen. Het was een zeer geslaagde dag. Onderweg naar Soestdijk zijn we nog door een regenbui gegaan, maar we reden het mooie weer tegemoet. Mevrouw de Block vertelde onderweg dat ze vaak langs Paleis Soestdijk is gereden, maar er nog nooit was geweest. Bij aankomst kon meteen de mooie en goed onderhouden tuin bewonderd worden. Vooral de mooie marmeren beelden maakten indruk. Als je zo van de zijkant komt aanlopen, zie je niet meteen hoe groot het paleis is, maar eenmaal aan de voorkant is dat wel anders. Het viel ons op dat het bordes waar de hele koninklijke familie zo vaak op heeft gestaan, eigenlijk helemaal zo groot niet is.

Nadat we de verschillende portretten van de tentoonstelling hadden bewonderd en nog even kort naar een filmpje hadden gekeken, begon de rondleiding. De dame die de rondleiding deed, vertelde op een leuke manier over het wel en wee van de koninklijke familie en de geschiedenis van Paleis Soestdijk. Mevrouw Spellen wilde de mooi verlichte marmeren schalen uit de eetzaal wel mee naar huis nemen. Van de prachtige oude vertrekken gingen we naar het meer moderne woongedeelte van de Oranjes. Ook dit was zeer indrukwekkend, zeker de prachtige lampen uit de jaren 30 vonden we schitterend.

In de Oranjerie hebben nog even van een lekkere lunch genoten, waarna we nog even een klein stukje in het park zijn gaan wandelen: net op het moment dat een bruidspaar op het bruggetje foto’s aan het maken was. Toen was het tijd om weer te vertrekken na een zeer geslaagd dagje Paleis Soestdijk

Verslag gemaakt door Marianne Koster

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk