Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wensuitje Zaanse Schans

Zonnebloem afdeling

Veel herinneringen kwamen weer boven.

Met paraplu en regenjassen gingen we op weg naar onze gasten: de fam. Freesen, mevr. Bliekendaal en mevr. Buurma. We hebben er allemaal zin in, hoewel het weer niet zo goed is.

In De Zaanse Schans aangekomen dronken we natuurlijk eerst een kopje koffie met een gekregen glaasje likeur.

De heer Freesen vertelde dat het 50 jaar geleden was dat zij er samen waren geweest.

Onze eerste stop was het winkeltje van AH waar de tijd leek stil te staan: veel herinneringen kwamen weer boven. Daarna gingen we langs wat kleine huisjes op weg naar de kaasmakerij. Daar moest natuurlijk ook geproefd worden. Vervolgens gingen we naar een mooi klokkenmuseum, waar we op vertoon van de museumjaarkaart voor niets naar binnen mochten. Het was te veel om alles te bezichtigen.

Onderhand was het tijd om te gaan lunchen. Na een heerlijk broodje wandelden we naar ons cruiseschip. Deze zou om 14.30 uur aanmeren. Het zonnetje scheen intussen, dus hebben we een prachtige reis gemaakt waarbij de schipper veel vertelde over het ontstaan van deze vaarten en geulen.

Het werd inmiddels tijd om weer naar huis te gaan, terugkijkend op een mooi dagje uit.

De foto's zijn niet meer beschikbaar.

Gerjo & Ria

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk