Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Weet u nog wel . . . De Revue

dsc02915jpg

Mede door het enthousiasme van de spelers werd het een gezellige middag.

De eerste gasten arriveerden al om tien voor twee bij Kerkcentrum Goede Rede in Almere Haven. Zij moesten in de hal wachten totdat de zaal leeg was, omdat er nog een voorstelling bezig was.

Om 3 uur was een deel van de laatste gasten nog in taxi's en een bus onderweg. Daarom werd besloten een kwartiertje later met de voorstelling te beginnen.

 De amateurs van muziektheater TOP Almere hadden ongeveer een half jaar geoefend om alle liedjes en dansjes te leren. Door middel van liedjes, dansjes en korte sketches gingen we even terug naar de tijd van Snip en Snap: die waren er ook.

Het liedrepertoire bestond uit meezingers en (bijna) vergeten melodieën uit de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw zoals 'Weet je nog wel die avond in de regen', ‘Rum and Coca Cola’, 'Love me tender', ‘Land van de toekomst’ van Jules de Corte, ‘Ik zou je in een doosje willen doen’ van Cor Lemaire en ‘Moeder ik wil bij de Revue’.

Ook Catootje van de botermarkt was er met de dominee, de barones, de wafelvrouw en vele anderen.

Snap zong nog het liedje over breien: doorhalen, af laten glijden. En ook The Andrews Sisters en Elvis Presley kwamen langs.

De liedjes werden destijds geschreven door o.a. Annie M.G.Schmidt, Jules de Corte en anderen.

Sommige spelers hadden een prachtige, heldere zangstem: daar werd met veel genoegen naar geluisterd.

Met een muzikale reis kwamen we in Frankrijk terecht met het lied ‘La Vie en Rose’ van Edith Piaf, dat door de hele zaal werd mee geneuried. Na dit lied werd aan een paar bezoekers een roos uitgedeeld.

Er werd prachtig gezongen. Niet alleen door de spelers, maar ook door de gasten in de zaal: zij zongen en klapten met de muziek mee.

Een spreekstalmeester verbond de liedjes. Hij deed dat heel enthousiast en met veel plezier. Ook de figuren Snip en Snap leverden hun aandeel hierin met sketches. Zo werd het een kleine revue. De liedjes werden door een combo live gespeeld.

Het script voor deze voorstelling werd geschreven door de artistiek leider en regisseur Dick Schaar.

Mede door het enthousiasme van de spelers werd het een gezellige middag.

  VOOR DE FOTO'S KLIK HIER.

Verslag gemaakt door John.

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk