Picknick op Stadslandgoed De Kemphaan

dsc02953jpg

Sommigen vonden de stortbui op het glazen dak wel spannend.

De ingrediënten van deze picknick waren: een zonnetje, dreigende wolken, een heerlijke temperatuur, 42 blije, vrolijke gasten en vrijwilligers, heel veel smakelijke  broodjes, warme kroketten, een kakhuis, een nep-dinosaurus, schildpadden, vissen, prachtige exotische planten en bloemen, vogels, insecten, een baby-stekelvarken, een onweersbui, een winkeltje en nog veel meer.

De gasten werden in een vrolijk, warm zonnetje ontvangen. Na de koffie of thee gingen de meesten de jungletuin in. Een groepje maakte buiten een wandeling rondom het gebouw van de jungletuin.

De lunch was helaas binnen omdat er buiten een waterballet was; de hemelsluizen gingen open; een wolkbreuk met onweer en windvlagen. Maar ook binnen was het niet helemaal droog: het dak lekte hier en daar zodat enkele gasten zelfs aan tafel in de drup zaten en nat werden.

Volgens sommigen was er dit keer geen soep, maar er waren gelukkig wel genoeg broodjes.

Toen de bui over was en de broodjes op waren, gingen de deuren van het gebouw weer open. Het zonnetje brak af en toe door. Het was tijd om weer naar buiten te gaan: naar de apen van Stichting Aap. Een groep apen was buiten op de grond aan het zoeken naar de zaden die van het dak af naar beneden waren gegooid. Altijd een leuk gezicht, die apen.

Tenslotte was er nog tijd voor de "na-zit". Een uurtje genieten en buiten zitten: om bij te komen van de inspanning en om te kletsen met elkaar. De temperatuur was erg aangenaam en het bleef droog: heerlijk.

Het ijsje (er waren verschillende smaken) dat we nog kregen, was ook heerlijk.

VOOR DE FOTO'S KLIK HIER.

Verslag gemaakt door John.

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk