Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wensuitje Jopie Huisman Museum

koffie-drinken-in-hindelopenjpg

Om 10 uur zijn we met zijn vieren van huis vertrokken. Mevrouw van Laere en de heer en mevrouw Oostervink hadden er zin in.

Het weer was goed, dus beloofde het een mooie dag te worden en dat is het ook geworden. Omstreeks half twaalf kwamen we bij het museum aan en hebben we eerst even gezellig een bakje koffie met gebak genomen. Even bijkomen van de lange rit. Daarna zijn we op ons gemak door het museum gelopen. Het waren stuk voor stuk prachtige schilderijen en tekeningen. Het mooie was dat -via de audiotour- er door Jopie Huisman zelf nog leuke verhalen of anekdotes over de schilderijen of tekeningen werden verteld. Hierdoor werd het wel heel persoonlijk en ontroerden de schilderijen nog meer. Want naast zijn werk als schilder was Jopie Huisman ook een groot verhalenverteller.

Na het bezoek aan het museum hebben we even lekker gegeten in een naastgelegen restaurant en kwam het verzoek om ook het nabijgelegen Hindelopen nog even te bezoeken. Dat hebben we dus gedaan.

In Hindelopen zagen we nog een leuke winkel met schilderijen van dieren die zo echt leken dat de dieren zo uit de kist waarin ze geschilderd waren, leken te stappen. Verderop in de straat waren nog meer leuke winkels, veel met oude spullen en souvenirs. Een naambordje voor bij de deur in Hindeloperschilderwerk stond mevrouw van Laere wel aan, dus de aankoop was snel gemaakt. Een winkel met veel oude spullen bracht veel herinneringen naar boven bij iedereen. Je ziet weer spullen die vroeger thuis nog werken gebruikt.

Na een laatste kopje koffie zijn we via de toeristische route weer naar huis gereden. In plaats van de snelweg door alle kleine dorpjes die het zuidwesten van Friesland rijk is. Daarna nog een stukje door de dorpjes in de Noordoostpolder en toen snel naar huis, want de dag was lang genoeg geweest. Rond 19:30 uur zat iedereen weer met zijn voetjes op de bank.

 

Verslag gemaakt door Marianne Koster.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken