Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Creatieve middag

dsc03491jpg

Waar gebruik je een servet voor? Niet alleen om je mond af te vegen tijdens het diner, maar ook om op lege wijnflessen te plakken.

Vrijwilligers moesten de afgelopen weken flink hun best doen om de flessen wijn te legen of om ze te verzamelen.

Daarna moesten ook nog de etiketten worden verwijderd. Eerst met (heet) water, maar dan bleef er nog een kleverige lijmlaag over die met wasbenzine verwijderd moest worden.

Na afloop plakte een vrijwilligster zelf aan alle kanten. Maar de flessen waren schoon. Klaar om o.a. met servetten te worden versierd.

 

Vol overgave stortten 20 gasten zich op deze klus. Hoe maak ik een mooie fles?

Allereerst werd een leuke, mooie afbeelding op een servet uitgezocht en uitgeknipt. Deze afbeelding werd met lijm op de fles geplakt. Dat viel soms niet mee: zuchten en steunen.

"Wat een gemier."

"Dat servet scheurt."

"Dat is niks: ik begin opnieuw."

Daarna werd de rest van de fles ingesmeerd met een soort primer (gesso). Toen de primer met tamponneren en deppen was aangebracht en een half uurtje moest drogen, was er tijd voor koffie/thee en appeltaart (door Silvy gebakken) met slagroom.

Toen alle nieuwtjes waren verteld en men was uitgekletst, werd met een sponsje en stempelinkt de fles in kleur gebracht en werd er een beroep gedaan op de creativiteit van de gasten. Zo ontstonden er diverse, verschillende flessen met een marmer-effect. Heel apart en verrassend.

Met (nep)bloemetjes, linten en tierelantijntjes werden de flessen nog verder versierd.

Wat was het een leuk idee om in de fles lampjes te hangen. Die werden nog snel bij de Action gehaald omdat veel meer mensen dan gedacht wel lampjes wilden hebben.

"Ben jij klaar met die paarse, Truus?"

"Kijk nou, hij is echt lief."

"Ze zijn echt heel leuk geworden."

  VOOR DE FOTO'S KLIK HIER

Verslag gemaakt door John.

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk