Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Museum Plus Bus

dsc03610jpg

De Museum Plus Bus, gesponsord door de BankGiro Loterij, bracht ons in twee uur naar het Drents Museum in Assen. Het Drents Museum is een archeologisch museum.

De bus was prachtig beschilderd met afbeeldingen van de 13 deelnemende musea. Het was regenachtig, maar in de bus en in het museum was het droog.

In het museum kregen we koffie in de prachtig gedecoreerde Statenzaal, gelegen in het oudste deel van het museum (uit 1880).

 Na de koffie was er een introductie of presentatie van wat we te zien kregen in de tentoonstelling over Iran of Perzië met zijn heel oude beschaving (met Darius en Alexander de Grote enz.). Dat was heel interessant en mevrouw van Laere vond dat de presentatrice nog wel een uurtje verder mocht vertellen. Ze vertelde zo leuk en zo boeiend.

Vervolgens werden de 40 gasten en vrijwilligers in twee groepen verdeeld.

Een groep ging met koptelefoons op of met oortjes in naar de tentoonstelling over Iran. Daar waren mooie tapijten en prachtige voorwerpen en opgravingen te zien van heel lang geleden.

De andere groep ging met een gids mee naar de tentoonstelling over de archeologie van Drenthe. Daar zagen we opgegraven pijlpunten, de oudste kano van Europa en het meisje van Yde (rond het begin van de jaartelling). Het lijk (veenlijk) werd gevonden in het veen bij het dorpje Yde. Het meisje was 16 jaar oud en was waarschijnlijk geofferd aan de goden.

Na de lunch was er tijd om zelfstandig in het museum rond te wandelen.

Er waren heel veel zalen in het museum en er was heel veel te zien.

Zoveel, dat we lang niet alles hebben kunnen bewonderen.

VOOR DE FOTO'S KLIK HIER

Verslag gemaakt door John Erkens.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken