Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wensuitje Paleis op de Dam

20181017113410jpg

Woensdag 17 oktober 2018 ging de wens van de dames Velzenboer en Kemper in vervulling. Zij wilden graag het Paleis op de Dam bezoeken.

Om 10.00 uur vertrokken we met de auto naar Amsterdam. Via de P&R Zeeburg en de tram waren rond 11.00 uur op de Dam. Het zonnetje was doorgekomen, met als gevolg volle terrasjes. Gelukkig vonden we snel een tafeltje en konden we van een heerlijk kopje koffie genieten. Daarna op naar het Paleis. Wat is dat mooi van binnen. Prachtig beeldhouwwerk, schilderijen en meubilair in de Empire stijl. Er waren heel wat kamers te bekijken en daar hebben we dan ook alle tijd voor genomen. Met behulp van de audiotour wisten we ook precies waar we naar keken.

Toen alles bezichtigd was, werd het tijd voor de lunch. Op een terrasje tegenover het Paleis hebben we genoten van goed belegde broodjes en de zon.

Aangezien we nu toch op de Dam waren, hebben we gelijk de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk bezocht. Hier werd het leven van Boeddha belicht. Er waren veel mooie beeldjes en chakra’s. Ook hier hadden we een audiotour en met de keuze van de stem van Erica Terpstra kregen we een enthousiaste toelichting op de tentoongestelde kunst.

Naast de tentoonstelling is ook de kerk zelf het bekijken waard. Vooral de preekstoel, die een echt kunstwerk is, werd uitgebreid bewonderd.

Moe, maar voldaan gingen we weer naar huis. Het was een gezellige dag.

Verslag gemaakt door Ria Erkens

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken