Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Sinterklaas

img-20181129-wa0002jpg

Precies op tijd kwam Sinterklaas bij De Wieken aan. Onder de tonen van een sinterklaasliedje werden hij en Zwarte Piet door de gasten welkom geheten.

"Het is takkeweer", zei de Sint.

Een alerte gast merkte op dat Zwarte Piet elk jaar groter wordt en dat zij zelf inzakt.

 Natuurlijk kregen enkele gasten extra aandacht van Sinterklaas.

 1. Mevrouw Hes was volgens Sint gepromoveerd, want ze was gast geworden na haar werk als vrijwilligster. Ook wilde hij alles weten over het klaverjassen: Amsterdams en Rotterdams.
 2. De Spaanse typmachine van Sint zorgde bij mevrouw Rampal voor wat verwarring. Was het nu een P of een R? Mevrouw drinkt dinsdags graag koffie in De Wieken en houdt van kwebbelen. New York vond ze eerst maar niks, later genoot ze er toch van. Ze is verslingerd aan reizen met de trein (naar Limburg en De Peel) en drinkt dan onderweg wel eens een glaasje champagne. Dat is een feestje. Ze houdt van gezelligheid en van De Zonnebloem.
 3. Liesbeth had haar tasje niet bij zich. Dat heeft ze alleen op de boot nodig als er een ongelukje is. Ze is nu met pensioen en kan het wat kalmer aan doen. Sint nog niet: hij is nog niet zo ver om met pensioen te gaan. Ook Joop werd bedankt voor zijn aandeel in het kookgebeuren thuis.
 4. Mevrouw Rotgans houdt van breien. Dat doet ze in een breiclub. Ze is ook nog wel creatief, maar niet meer in een club.
 5. De heer Freesen (zeg maar Leo) is een trouwe supporter van Almere City FC. en bezoekt regelmatig (met anderen) thuiswedstrijden van de voetbalclub. Hij zit dan gewoon op de tribune, niet in een VIP box. Sint zag hem ook op de televisie en in de krant. Sint leest namelijk in Spanje elke week de krant: Almere deze Week. Hij volgt het voetbal op de voet en weet er veel van. Leo vindt dat Zwarte Piet elk jaar knapper wordt.
 1. Daarna zette Sint alle vrijwilligers in het zonnetje met het lied: "Breng eens een zonnetje onder de mensen" waarna zij een leuk doosje met lekkere bonbons kregen.

Na enige tijd ging Sint weer verder.

De gasten kregen wat lekkers te drinken en te eten.

En van Zwarte Piet kreeg iedereen een pakje met een klein cadeautje erin.

Het was weer leuk.

VOOR DE FOTO'S KLIK HIER

Verslag gemaakt door John.

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Uit eten/terrasje pakken
 • Kunst en cultuur
 • Winkelen
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk