Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

1 op 1 Uitje Mevrouw de Block

1-op-1-uitje-de-block-1jpg

Terug naar het ouderlijk huis in Zeist

Verslag 1 op 1 Uitje: mevrouw de Block 30-07-2021.

Vrijdag 30 juli ben ik samen met mevrouw de Block naar Zeist geweest. Het doel van de dag was om te kijken hoeveel er in de loop der jaren was veranderd. Mevr. de Block is in Zeist opgegroeid en de buurt waar zij vroeger woonde is geheel vernieuwd. Dat wilde ze wel eens zien.

Maar voor het zover was, stonden er een paar andere zaken op het programma. Het eerste was een bezoek aan het graf van haar ouders en broertje. Daar was ze al jaren niet meer geweest.

Daarna hebben we met zijn tweeën het centrum van Zeist onveilig gemaakt. We zijn verschillende winkels in en uit geweest. Er waren nog een aantal winkels over die er ook vroeger, in de jonge jaren van mevr. de Block, al waren. Maar zoals in elke stad ook veel nieuwe winkels.

Na een lekkere lunch werd het moeilijk onze portemonnees dicht te houden, want we hebben flinke inkopen gedaan. Het was kledingwinkel in en uit, en maar passen en kijken voor de spiegel of het in de smaak viel. Beiden hebben we een compleet nieuwe outfit gekocht en kunnen we weer netjes voor de dag komen.

Toen nog even naar de oude buurt: kijken wat er op de plaats van het ouderlijk huis is gebouwd. We kwamen in een rustige straat waar nu een poort naar het hofje achter de huizen was gemaakt. Daar zou het vroegere ouderlijk huis van mevr. de Block hebben gestaan. In het hofje staat een bankje op de plek waar vroeger hun achtertuin moet zijn geweest.

Het was een mooie dag waarbij het weer ons goed gezind was, want het was de hele dag droog ondanks dreigende luchten. Pas toen we in de auto stapten om terug te gaan naar Almere begon het te regenen. 

Marianne Koster.

Betty Bosman

036-5356990
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk