Regiovakantie 2014

Zonnebloem afdeling

Verslag van Louis de Jeu, vrijwilliger regiovakantie's

Regio vakantieweek Alphen aan den Rijn 29 September tot en met 4 Oktober 2014

Enige dagen voor de vakantie aanbrak ontving ik het dringende verzoek om alsnog als begeleider mee te gaan naar Zandhoven België.   Aangezien ik er niet meer op gerekend had (ik was uitgeloot) heb ik na enig beraad met mijn echtgenote  de knoop doorgehakt en besloten om mee te gaan.

 

Maandag 29 September

Om 8:30 verzamelde de vrijwilligers zich bij de Meent in Bodegraven om de gasten die vanuit verschillende plaatsen binnen druppelde te ontvangen op koffie/thee en een stroopwafel.

Toen de koffers in de bus zaten, iedereen naar de wc was geweest konden we instappen en op weg naar het Belgische land.     Een vrachtwagen op de Brienenoordbrug was gecrasht, dus ging de weg via   Utrecht en Breda richting Antwerpen.        Vlak over de grens verlieten we de snelweg om via de  toeristische route richting Zandhoven te gaan.     Na een stevige lunch was het tijd om de kamers te gaan opzoeken en dat was nog een behoorlijke klus aangezien de gangen lang waren en niet alle kamers bij elkaar waren.     Door de vrijwilligers waren de koffers reeds bij de kamers gezet en samen met een vrijwilliger werden deze snel uitgepakt daarna koffie in de recreatiezaal en het diner        Na dat de huisregels en werking van de nachtdienst waren uitgelegd vertrokken we weer naar de recreatiezaal waar de gebruikelijke spelletjes ter tafel kwamen en er verder kennis kon worden gemaakt met de gasten en vrijwilligers.    

Voor velen was het een vermoeiende dag geweest, gasten en ook vrijwilligers gingen vroeg slapen.     

 

Dinsdag 30 September

Een uitgebreid ontbijt waar toch enige druk op stond aangezien we optijd in de bus moesten zitten

voor vertrek naar Mechelen.  Daar stonden 2 stadsgidsen voor ons klaar welke ons een rondleiding zouden gaan geven door de stad, de Sint Romboutskathedraal en het hof van Margaretha van Oostenrijk.  Ondanks de kasseien, hoge drempels en andere obstakels hebben we veel moois  gezien. 

Na een lunch in “de Lindeboom” kon iedereen op eigen initiatief de rest van de stad verkennen.    Zelf belande ik na een uurtje wandelen als vanzelf met 2 van onze mannelijke gasten op een van de vele terrassen waar we onder genot van een lekker Belgisch biertje het vertrek van de bus hebben afgewacht .    Ook deze avond was het gezellig en deden we spelletjes in de recreatiezaal.

 

Woensdag 1 Oktober

De woensdag stond in het teken van vrije besteding en de natuur.     Het hotel heeft een heel groot park met een grote diversiteit aan boomsoorten, een natuurgids was uitgenodigd om ons hier iets over te gaan vertellen.    In een lange rij liepen we haar na langs Kastanjes, Eiken, Beuken en hazelnootbomen.    Ondertussen werden ook links en rechts tamme kastanjes geraapt voor thuis.

Moe van alle informatie werd de rest van de dag onder genot van een drankje op het terras door gebracht.

’s Avonds was het optreden van Tim Remie een allround artiest die zijn publiek met zijn liedjes en meezingers aan zich wist te binden.  

Hart verwarmend was het uitdelen door hem van een rode roos aan de vrouwelijke gasten tijdens een bijpassend lied.   Helaas was na 1,5 uur het optreden al weer voorbij waarna de avond besloten werd met een borrel en veel gezelligheid.

 

 

Donderdag 2 Oktober

Vandaag bezoeken we Antwerpen.    

Nadat de bus ons bij de kaaien aan de Schelde heeft afgezet gaan we op eigen gelegenheid de stad in om te winkelen.    Ik  zwerf via de grote markt door straten en over pleinen met mijn gast en ga lunchen in de foyer  van het opera gebouw waar de zonnebloem een lunch voor ons heeft laten klaar zetten.    Rond 16:00 zijn we weer op de kaaien waar we getuigen zijn van de voorbereidingen die de Nederlandse landmacht in samen werking met de Belgen doen om een Geniebrug over de schelde te bouwen ter gelegenheid van de herdenking 100e verjaardag van het uitbreken van de 1e wereld oorlog.

 

Vrijdag 3 Oktober

Opnieuw een dag met mooi weer, ook een dag om vrij in te vullen.  De een ging wandelen in het park, fietsen met de duofiets samen met een vrijwilliger .

Of een rondrit maken met de elektrische golfkar.            

Een groep koos er voor om te gaan winkelen in Lier.  ’S Avonds alweer het afscheidsdiner welke we zo niet meer noemen omdat ook de volgende dag nog een vakantie dag is.    

Alle vrijwilligers kleden zich deze avond op z’n paasbest en willen de gasten nog eens extra verwennen met een koud buffet en andere lekkernijen.      

 Ook word Ria Turkenburg in het zonnetje gezet, Ria is een verpleegkundige met het hart op de juiste plek, terecht staan we even stil bij het feit dat dit de 50e keer is dat ze aan een vakantieweek van de zonnebloem heeft deelgenomen.

 

Zaterdag 4 Oktober

Deze dag staat in het teken van het vertrek, koffers moeten worden gepakt en ingeladen in de bus.

Hulpmiddelen welke zijn gebruikt moeten geteld en netjes weggezet voor de volgende groep.

Omdat we alle tijd hebben doen we het rustig aan, de gasten kunnen op hun gemak ontbijten en de bus neemt opnieuw een uitgebreide omweg via mooie wegen en plaatsjes tot aan de grens, dan volgen we de snelweg via Rotterdam.      In Bodegraven volgt nog een lunch met de hele groep waarna iedereen langzaam aan vertrekt naar het thuis adres.

 

       

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken