Dagje uit met de bus en varen door de Biesbosch.

Zonnebloem afdeling

Op 9 September zijn we naar de Biesbosch geweest. Inez vertelt hier hoe zij de dag heeft ervaren.

Wat hadden veel gasten er weer naar uitgekeken!! Alsof het net als vroeger een schoolreisje was. Na een onrustige nacht, op tijd bij de opstapplaatsen voor het Zonnebloemuitje op 9 september j.l.

Er was zoveel belangstelling voor deze dag, dat er maar liefst 2 bussen naar Drimmelen vertrokken om van daar uit te varen door het prachtige watergebied van de Biesbosch.

Het was weliswaar niet het mooie weer, dat de voorspellers hadden beloofd, het regende zelfs een beetje bij vertrek, later klaarde het gelukkig op en tijdens de boottocht deed zelfs de zon nog pogingen om het goed te maken.

Dat had ook invloed op de chauffeur van bus 1, die met een aanvankelijk niet al te opgewekte blik en zonder een vriendelijk woord te zeggen mensen en rollators de bus in hielp, want eenmaal in de bus bleek hij toch te kunnen praten  en vertelde hij wat wetenswaardigheden onderweg.

Daarmee kwam de stemming er bij iedereen beter in!

Aangekomen in Drimmelen scheepten we met nog wat andere gezelschappen in en wachtte ons daar een lekker kopje koffie (waar we wel aan toe waren om 12.30u!!!) en een uitgebreide lunch. Met een verrassende variatie op “broodje kroket” nu “broodje met gehaktballen”.

Daar werd zichtbaar van gesmuld.

Verder was er tijdens het varen uitleg over het Biesboschgebied, waar tussen de gesprekken van de gasten met elkaar, af en toe  wat van opgestoken werd?!? En in het geval de gesprekken de boventoon voerden, kon je op de placemat het een en ander aan informatie lezen.

Sommige gasten konden nog even de wind door de haren voelen op het bovendek buiten. Een gevoel, wat je niet elke dag hebt als Zonnebloemgast!!

De beloofde toeristische route, waar heen geen tijd voor was, bleek helaas op de terugreis ook geen optie (voor mij om onduidelijke reden), en dus snelden we langs de A2 weer huiswaarts en waren we om 4 uur weer terug bij de opstapplaatsen.

De reacties, die ik van de gasten heb gehoord, waren alleen maar lovend en dankbaar.

Een geweldige dag en hulde aan de mensen, die dit weer mogelijk hebben gemaakt. En Bakker Stevers kreeg een welverdiende kaart van alle bootgasten en vrijwilligers om te bedanken voor de gift van €400.

 

Inez Reij.

 

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken