Op de Woelige baren de kreunende sluisdeuren

Zonnebloem afdeling

Hier een verslag van de samen werkings middag met Zonnebloem afdeling het centrum

22 oktober 2014

De Kreunende Sluisdeuren op bezoek bij de gezamenlijke bijeenkomst van de afdelingen Ridderveld en Centrum.

In de activiteitenplanning voor 2014 stond, zoals de twee voorgaande jaren, de gemeenschappelijke activiteit voor de twee Zonnebloemafdelingen in Alphen aan den Rijn, Centrum en Ridderveld.

22 oktober jl. was de dag waarop deze activiteit in de St. Jozefzaal werd gehouden. Wij als organiserende afdelingen werden tot onze grote vreugde overstelpt met aanmeldingen voor deze middag. Zoveel zelfs dat er goed gerekend moest worden om het aantal van 120, dat maximaal in de zaal mocht, niet te overschrijden.  Controle zou door de brandweer plaats kunnen vinden. Dat is in overleg met het Centrum en de koorleiding van De Kreunende Sluisdeuren uitstekend gelukt.

Om 12.30 uur waren de vrijwilligers aanwezig om de zaal in orde te maken en alvast koffie te zetten voor alle gasten die wij op deze middag konden verwachten.

Zo rond de klok van 13.00 uur werden de eerste gasten al door de regiotaxi afgeleverd en om 14.00 uur startten de Kreunende Sluisdeuren met hun bekende repertoire van zeemansliederen. Onder de uitstekende leiding van hun dirigent werd telkens weer uitgelegd welk lied(je) er gezongen ging worden en daarbij volgde dan meestal ook een serieuze of komische uitleg over het ontstaan er van.

Tussen de bedrijven door werd er in het kleine keukentje door de vrijwilligers hard gewerkt om alle gasten van koffie, thee of andere drankjes te voorzien.

Ik wil hier dan ook alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun geweldige, belangenloze inzet op deze middag. Verschillende rondes van drank en hapjes werden door hen soepel  geserveerd.

Om ongeveer 16.00 uur was de middag ten einde. Wij kunnen terugzien, gezien alle positieve reacties van de gasten, op een zeer geslaagde activiteit.

Nogmaals alle vrijwilligers bedankt dit was alleen mogelijk door jullie fantastische inzet.

Willem Versteeg (trotse  voorzitter van de  afdeling Ridderveld)

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken