Rabobank Sponsor fietstocht zondag 21 september 2014.

Zonnebloem afdeling

Jaarlijks word door de RaBobank een sponsor fietstocht georganiseerd om lokale verenigingen financieel te steunen. ook de Zonnebloem afd. Ridderveld was aanwezig.

 

Met een aantal familieleden en Zonnebloemvrijwilligers, vertrokken we vanaf Zorgcentrum Noorderbrink aan de Klompenmaker voor een tochtje van 40 km. door het prachtige Groene Hart! Hier werden we verwelkomd door een koor, wat gelijk al een gezellig sfeertje gaf!

Wat troffen we het met het weer! Prima fietsweer met af en toe een flink windje, maar de mannen hebben ons goed uit de wind gehouden!

De route ging vanaf Noorderbrink, richting Lagewaard in Koudekerk naar Hazerswoude-Rijndijk, waar we bij de 1e stempelpost al met poffertjes werden onthaald. Dat was voor ons nog iets te vroeg, dus vertrokken we na het stempelen,  direct richting Hazerswoude-Dorp richting “De Juffrouw”. Dit is een oud schoolgebouw in Hazerswoude-Dorp, waar weer een stempelpost was en we de inwendige mens met koffie konden verblijden. De vader van 1 van onze fietsers heeft er nog op school gezeten!

Wat is het toch mooi in de omgeving van Alphen aan den Rijn, je hoeft maar een stukje te fietsen en je bent lekker in de polder, met de wind om je oren en een prachtig landschap met water, molens en groene weilanden. Voordat we er erg in hadden fietsten we (al kletsend natuurlijk) via het Rietveldse pad al weer terug naar het hoofdgebouw van de Rabobank aan de Flemingweg. Een paar van ons konden er blijkbaar nog geen genoeg van krijgen en zijn (al kletsend) nog even een ommetje gaan maken voordat ook zij bij de Rabobank aankwamen.

Ook daar werden we weer met muziek en koffie onthaald en overal kom je toch weer bekenden en familie tegen die ook voor een goed doel fietsen. Gezellig dus!

Voor het laatste stukje van de route, moesten we nog even naar het Clubhuis van AAV, waar we gelukkig nog een keer de kans kregen om poffertjes te eten en ons laatste stempel in ontvangst te nemen.

Het was een goed georganiseerde en  hele gezellige dag! Ik hoop dat we volgend jaar weer met een hele club voor onze Zonnebloem kunnen gaan fietsen.

Carla Wortman  

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken