Met de zonnebloem naar Amsterdam

Zonnebloem afdeling

Het miezert een beetje, als ik met de Regiotaxi naar de Klompenmaker rijd. Maar als ik daar aankom, breekt letterlijk en figuurlijk het zonnetje door.

Want daar staat de Museum Plus Bus! In het zonnetje! Wij worden opgewacht door een grote schare vrijwilligers, allemaal met het vertrouwde, zonnige "Zonnebloem" gezicht. Zelfs Guus en Bob, de chauffeur en de gids voor vandaag, brengen een zonnig humeur mee. Het lijkt wel een schoolreisje, zo reikhalzend kijken wij uit naar deze dag.

Na een kort welkom van Willem Versteeg en uitleg over wat de dag ons vandaag gaat brengen door onze gids, bereiken wij al snel de A4. Dan blijkt Guus een rasverteller te zijn. De ene anekdote volgt het andere nieuwtje op: Wist U bijvoorbeeld dat Schiphol vier meter onder de zeespiegel ligt?

Ook de rit naar het Rijksmuseum, dwars door Amsterdam, lijkt wel een ontdekkingstocht. Het blijkt dat onze chauffeur jarenlang politie agent is geweest in Amsterdam en de stad op zijn duimpje kent. Ik hoor vandaag leuke, interessante, maar ook pikante dingen over onze hoofdstad.

Helaas kan de bus niet dicht bij ons lunchadres geparkeerd worden, en is het voor een aantal mensen een behoorlijk eind lopen in de kou.  Maar de warmte en gezelligheid in Brasserie Zuiderbad doet de kou snel vergeten. De koffie smaakt heerlijk en de soep en broodjes vinden gretig aftrek.

En dan op naar het Rijksmuseum. Wij worden in groepen verdeeld, met voor elke groep een eigen gids. Ik loop met Esmee mee. Wat leert zij mij veel, over alle schilders en hun schilderijen: Frans Hals bijvoorbeeld was de meester van de kleur zwart. Hij durfde als enige, zwarte kleding te schilderen! Ik heb nooit geweten dat er 27 kleuren zwart zijn. Ook dat je niet glimlachend geportretteerd mocht worden, want dat toonde niet intelligent. Wat een verhalen over Rembandt en Jan Steen! Na afloop van de rondleiding mogen wij zelf nog wat in het museum ronddwalen.

Het verhaal wordt te groot om alle indrukken te beschrijven. Te snel is het tijd om weer naar huis te gaan.

Na een  rondrit door Amsterdam als toetje, gaan wij terug naar huis. Onderweg worden wij nog eens getrakteerd op een frisje en wat lekkers en in een mum van tijd staan wij weer bij de Noorderbrink in Alphen.

Wat een prachtige dag en wat een fantastische organisatie.Zonnebloem dames en heren: bedankt voor alles wat jullie doen!!

Kl.v.d.Meer-Visser.

BEKIJK DE FOTO’S DOOR OP ONDERSTAANDE LINK (www. facebook.com/media/enz…) TE KLIKKEN. DIT KAN OOK ALS U GEEN FACEBOOKACCOUNT HEEFT!

 

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken