Boottocht met de Jan Plezier op 22 september 2015

Zonnebloem afdeling

Het was weer gezellig druk op de Jan Plezier toen we rond kwart voor tien de trossen los gooiden om te vertrekken.

Een prachtige boot, de Jan Plezier, met veel glas en daardoor veel kijkplezier voor de gasten.  De geplande route voer van Leimuiden naar Katwijk en terug.

Er waren een aantal mensen aanwezig van het regio bestuur en verder veel gasten van de afdeling Rijnsaterwoude, Woerden en Alphen Ridderveld. 

Naast de vele gasten waren er de nodige vrijwilligers en verpleegkundigen aan boord, die samen met de bemanning voor een goede organisatie zorgden.

De gasten waren in beste stemming. Het weer zat enorm mee: er was regen voorspeld, maar de zon scheen volop. Op het achterdek (en ook bovendeks) was het heerlijk toeven en met name de rokers maakten daarvan volop gebruik.

De consumpties werden in rap tempo geserveerd en geconsumeerd. En dus was het tijd om lootjes te verkopen voor de grote verloting van die middag.

Buiten zagen we o.a. Leiderdorp en Leiden aan ons voorbij trekken. Voordat we er erg in hadden zaten de gasten al te genieten van het drie-gangen-menu.

Na het toetje zaten veel gasten nog lekker “uit te buiken” en begonnen de twee meereizende stagiaires aan de verloting. Gelukkig maar, want helaas was het weer inmiddels omgeslagen en was het licht gaan regenen.  De consumpties (met versnaperingen) gingen er s’middags ook weer in als koek.

Helaas hoorden we van het Regio bestuur dat het hoofdbestuur van de Zonnebloem heeft besloten te stoppen met de vaarexcursies en met de toneelvoostellingen.

Het Regiobestuur heeft echter besloten dit wel te continueren. omdat er veel belangstelling voor is. Dit werd door de gasten dan ook beaamd.

Rond half vijf waren we terug in Leimuiden, waar de vele busjes al stonde te wachten om de gasten terug te brengen naat huis. Al met al was het een mooie Zonnebloem dag geweest.

 

     

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken