Vrijwilligersdag 13 september 2016

Zonnebloem afdeling

Op deze zon overgoten dag verzamelde we ons rond 12 uur bij de Herenhof om gezamenlijk naar het kasteel van Woerden af te reizen

Dit kasteel welke omstreeks 1415 werd gebouwd heeft in de afgelopen 600 jaar diverse functies gehad, Verdedigingswerk, (Militaire) Gevangenis (tot 1872), Hospitaal en Opvang kamp voor Ambonezen, Ook was dit kasteel tot 2002 het centraal kleding magazijn voor defensie.

Tegenwoordig is het kasteel een restaurant waar het zeer goed toeven is.

Vanaf 13 uur stond hier de lunch klaar met heerlijke belegde broodjes, koffie, thee en heel veel gekoeld water, wat was het warm deze dag.

De nabij gelegen kerk gaf ook gedurende de lunch een oorverdovend klokken concert welke ruim een kwartier aanhield, het mocht de pret niet drukken.

Met wat stemverheffing werd er verder gepraat tot het tijd was om te vertrekken naar het ontmoetingscentrum voor de uitleg over de gevonden Romeinse schepen die in de afgelopen jaren zijn gevonden bij opgravingen en bouw werkzaamheden rond Woerden.

Hierna volgde een kleine rondleiding door Woerden waarbij onze gids ons vertelde en liet zien waar er schepen zijn gevonden en de oude route van het water door Woerden.

 De wandeltocht eindigde bij een replica van het Romeinse vrachtschip de Meern 1 ( per Mare ad laurium )

Gelukkig was deze replica welke van Nederlands eikenhout is gebouwd (door mensen in een werk ervarings project)  van een motor voorzien zodat we niet hoefden te roeien of zeilen zoals de oude Romeinen ooit wel moesten doen.

Na een mooie tocht van ruim een uur door de singels van Woerden keerden we terug bij het kasteel alwaar we nog even hebben na gepraat en na een drankje huiswaarts keerden.

Louis

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken