Rit met de Strandrups

stockfotojpg

Een heerlijk uitje voor een kleine groep

Het uitje met de strandrups is wel een heel speciaal uitje. Omdat slechts 8 gasten mee kunnen in zo’n auto, en deze in Monster over het strand gaat, werden de Zonnebloem-gasten die dit wellicht leuk vonden en fysiek aankonden, individueel benaderd. Zo voorkwamen we ook dat we mensen zouden moeten teleurstellen. Op 27 juni vertrokken we met 7 gasten in de Zonnebloemauto, en 2 eigen auto’s richting Monster/Ter Heide. In de Zonnebloem auto past één rolstol, zo ook in de eigen auto’s.

Hoewel het weer het in de weken voorafgaande aan de geplande dag af liet weten, was deze dag gelukkig perfect.

Ruim op tijd kwamen we in Monster aan en na de gebruikelijke “plaspauze” namen de gasten plaats in de strandrups. Met een zeer rustige snelheid ging de rups op weg naar het strand. De vrijwilligers bleven naast de rups lopen. De gasten genoten zichtbaar van zon, zee en strand. We genoten van de uitgestrektheid van strand en zee, we zagen kite surfers, leerlingen van een surfschool welke de golven niet altijd met succes probeerde te bedwingen en ook waren we getuige van de sportdag  van een waarschijnlijk plaatselijke school op het strand.

Voor de toch wel aanwezige wind waren er in de rups poncho’s voorradig. Drie kwartier ging het richting Kijkduin, de bemanning gaf tijdens de rit een uitgebreide uitleg over de kunstmatig opgespoten eilanden en zandwinning ter bescherming van het achterland vanwege de verwachte stijging van de zee spiegel in de toekomst.

Aan alles komt helaas een eind, ook aan de strandrit, bij terugkomst stond een volgende groep reeds te wachten en ging ons groepje naar het plaatselijke restaurant voor koffie/thee en appeltaart.

De trap en rolstoel oprit naar het restaurant waren helaas ver onder de maat, maar met vereende krachten kwamen we binnen en werden we zeer gastvrij ontvangen door het aanwezige personeel. De tafel stond reeds voor ons klaar en we hadden een mooi uitzicht naar duinen en strand.

De koffie en appeltaart smaakten uitstekend en er waren gezellige gesprekken onderling.

Na een uurtje vertrokken we weer richting Alphen aan den Rijn, met onze Louis de Jeu als chauffeur van de Zonnebloem(rolstoel)auto.

Al met al kunnen we terugkijken op een heel leuke dag die voor herhaling vatbaar is.

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken