Naar Avifauna!

avifauna-2020jpg

Zonnebloem-gasten beleven wandeling, picknick en vogelshow in Avifauna

De Zonnebloem, afdeling Ridderveld, trad op 13 t/m 17 juli weer naar buiten met haar gasten. Nu de Coronamaatregelen wat waren afgezwakt, werden onze vaste gasten uitgenodigd voor een wandeling en picknick in Avifauna. Ook het bijwonen van de vogelshow stond op het programma.

Daar de meeste Zonnebloem-gasten meer dan 4 maanden hun huis niet waren uit geweest, bleek er grote belangstelling voor dit inderhaast georganiseerde uitje. Er waren ruim 35 gasten, verdeeld over vier middagen. Daarnaast waren er 20 vrijwilligers om met de gasten te wandelen en ze te begeleiden over de soms hobbelige paden. Het weer was op drie van de vier middagen geweldig, dat heeft zeker positief bijgedragen. De dinsdagmiddag was wat miezerig, maar dat heeft de pret niet kunnen drukken. Het bezoek aan de Lori’s, waar vogels uit de hand van onze gasten aten, zal niet gauw vergeten worden. Maar het absolute hoogtepunt, op alle vier de middagen, was de vogelshow met uitleg door een medewerker van Avifauna. Grote, kleine en kleurige vogels uit alle delen van de wereld kwamen in groepjes aanvliegen over de vijver. Ze pikten wat voedsel van het grasveld of uit de bomen vlak voor het publiek, en vonden zelf hun weg weer terug naar hun kooien, na de show.

De Zonnebloem organiseerde deze activiteit in gulle samenwerking met Avifauna, en met medewerking van Tomindebuurt die ervoor zorgde dat diverse gasten veilig en op tijd vervoerd werden.

Tenslotte is het de Rotary Alphen-Woubrugge die het financieel mogelijk maakte dat De Zonnebloem deze activiteit voor haar gasten kon organiseren. Een aantal Rotaryleden werkte bovendien op de woensdagmiddag met de vrijwilligers van de Zonnebloem mee, wat zeer gewaardeerd werd.

 

Mirjam

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken