Zonnebloem boottocht

01-nirvana-img2219bjpg

Het was een mooie zonnige dag tijdens de Zonnebloem boottocht van 27 mei 2022 op partyschip “NIRVANA” van rederij CELJO.

Aan boord waren zo’n 50 gasten ( 4 mannen) van Zonnebloem-Ridderveld en zo’n 30 gasten van Zonnebloem Bodegraven. Daarnaast nog bemanning en vrijwilligers.

Het vertrek was om ca. 09.30 uur vanaf de Oudshoornse kerk in Alphen aan den Rijn en we voeren eerst in oostelijke richting naar Gouwsluis langs de beruchte Alphense bruggen. Bij Gouwsluis keerde de boot weer om richting Heimanswetering.

Het was leuk om het centrum van Alphen aan den Rijn vanaf het water te bewonderen.

Over de Heimanswetering voeren we richting Woubrugge naar het Braassemermeer.

Tijdens een kopje koffie/thee met kruidkoek konden de gasten onderweg genieten van

het prachtige Hollandse polderlandschap, met zijn vele molens, dat er in de zon mooi bij lag.

Na een drankje, meestal het beruchte advocaatje met slagroom, werd de warme lunch met een soepje vooraf een ijsje toe, geserveerd. 

We voeren verder over de Oude Wetering, door het dorp Oude Wetering, naar de Ringvaart.

Langs dorpjes als Nieuwe Wetering, Huigsloot en Buitenkaag liep de reis naar de Kager Plassen.

Daar waren jeugd zeilwedstrijden aan de gang. Zeilbootjes voeren langs de “NIRVANA” en er werd enthousiast van beide kanten gezwaaid. Enkele gasten begaven zich zelfs op het (winderige, maar zonnige) buitendek, dat met een personenlift eenvoudig bereikbaar was.

Tussendoor was er ook nog tijd voor koffie/thee en de traditionele loterij met leuke prijzen.

De tocht ging achter Warmond langs, over de Zijl, tussen Leiden en Leiderdorp, naar de Oude Rijn. Terug richting Alphen, langs Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn en nog 1 keer genietend van een Advocaatje met slagroom of een ander drankje.

Moe maar voldaan kwamen we om 16.30 uur weer aan bij de Oudshoornse kerk, waar het vervoer naar huis al stond te wachten.

Met dank aan rederij CELJO en de bemanning van de “NIRVANA”, activiteiten commissie en vrijwilligers van Zonnebloem Alphen-Ridderveld en Bodegraven, de 2 verpleegkundigen, de sterke mannen die de gasten aan- en van boord hielpen, 2 stagiaires van het Wellant college, en het Zonnebloem regio bestuur.

TOT VOLGEND JAAR ?

N.B. We hebben zorgvuldig gecontroleerd op gasten, die niet herkenbaar op foto’s weergegeven willen worden. Mocht dit toch nog het geval zijn, excuses daarvoor, laat u dat ons svp weten, dan zullen wij die foto verwijderen.

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken