Dansant uitje voor de vrijwilligers

Op 23 september jl. was het jaarlijkse vrijwilligersuitje van de afdeling Zonnebloem Alphen a/d Rijn-Ridderveld. Dit maal werd het gehouden bij De Vos Danscentrum voor een dansworkshop. Vrijwilligster Geraldine Voost traint daar met haar partner Roy. Wij werden hartelijk ontvangen door Ronald en Mieke de Vos. Ronald vertelde hoe hij en Mieke de dansschool hadden overgenomen, na de afsluiting van hun danscarriere. Daarna kregen wij een film te zien van een danswedstrijd waar Geraldine en partner op hoog amateurniveau aan meededen.

Vervolgens waren de vrijwilligers aan de beurt! Ronald liet zien wat de basisstappen waren van de salsa en wij deden, zo goed en kwaad als het ging, de stappen na. Na een pauze met welverdiend drankje kregen we weer een video te zien van een danswedstrijd met Geraldine en Roy.

Dat rolstoeldansen ook topsport is, werd ook getoond in een film. Om te voelen hoe dat is, dansen in een stoel, konden we vervolgens zelf voelen onder leiding van Mieke.

Het uitje werd afgesloten met een heerlijk buffet met salades en kip piri-piri en rijst.

Al met al een geslaagde bijeenkomst, waarbij een ieder weer eens bij kon kletsen. Dank aan Geraldine voor het organiseren hiervan!
 

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken