Nieuwsbrief nr. 1 2014

De loten van De Zonnebloem komen er weer aan

Beste vrijwilligers en Gasten,

Met ingang van 16 april 2014 start de Nationale Lotenverkoop van De Zonnebloem van start. Een jaarlijks terugkerende actie die toch wel een beetje moeilijk ligt bij vele vrijwilligers. Maar wij, het bestuur van de afdeling Alphen-Ridderveld, hebben geconstateerd dat als wij door willen gaan met de activiteiten die wij nu aan onze gasten jaarlijks aanbieden wij NIET zonder de inkomsten kunnen rondkomen. Ik heb op onze vrijwilligersvergadering al aangegeven dat wij, het bestuur, de vrijwilligers en misschien ook wel onze gasten onze schouders er onder moeten zetten om te proberen zoveel mogelijk loten aan de man, vrouw, kind of misschien ook wel kleinkind te brengen.

Met zo rond de 50 vrijwilligers en hopelijk een groot aantal gasten en daarbij nog verschillende dagen de verkoop van de loten uit een kraam op de markt of in een winkelcentrum moeten wij toch instaat zijn om de wat tegenvallende verkoop van 2013 te verbeteren.

Laten wij met een positieve instelling de loten gaan verkopen. We hebben wat te bieden namelijk: 5000 prijzen met een hoofdprijs van € 15.000, maar ook  dat bij elk lot, eenmalig, de keuze gemaakt kan worden uit een tijdschrift. We geven flyers uit voor het geval mensen niet thuis zijn of geen geld in huis hebben. Er worden posters in A3 formaat opgehangen en zo gaan we ook in onze wijken proberen de actie te promoten.

Kom op allemaal, laat zien dat je ook staat voor dit  werk voor De Zonnebloem waarmee we met z’n allen ervoor gaan zorgen dat het aanbieden van activiteiten voor vele jaren gewaarborgd zal zijn.

Ik wil met iedereen de uitdaging aangaan dat wij meer kunnen en zullen verkopen dan de 108 boekjes van 2013. De periode is 5 maanden zo’n 23 weken dus 161 dagen, ongeachte de langere of korte vakantie moet IEDEREEN, hoe moeilijk jet soms ook is, ongeveer 5 boekjes kunnen verkopen.

Doe mee en doe de kreet die De Zonnebloem uitdraagt eer aan:

Zonder elkaar is iedereen alleen

Namens het bestuur van de afdeling  Alphen-Ridderveld

Willem Versteeg, voorzitter

Kerstdiner 10 december 2013

Op 10 december was het zover, de laatste activiteit van afdeling Alpen Ridderveld. Voor het kerstdiner in restaurant de Vrienden hadden 38 gasten zich opgegeven. 4 Vrijwilligers waren het ontvangstcomité en namen ook deel aan het diner. Nadat alle gasten om 16.30 uur waren gearriveerd kon iedereen aan tafel.

In de hal van het restaurant waren diverse vrijwilligers actief met de kerststerren welke aan de gasten als presentje zouden worden uitgedeeld. Ook wie zich niet had opgegeven voor het diner zou door een van de vrijwilligers thuis worden bezocht om het presentje te worden overhandigd.

De ontvangst met koffie/thee met boterkoek was zeer welkom op deze frisse decembermiddag.  De vrije tafelindeling en de gezellige kerstsfeer gecreëerd in het restaurant maakte dat iedereen het ook gelijk naar zijn zin had. Gezellige gesprekken waren vervolgens spontaan een feit. Het diner startte met een (groente)soep welke van zeer goede kwaliteit was.

Het hoofdgerecht: kip of zalm met frites en salade met een wijntje of fris om alles weg te spoelen. Ook dit hoofdgerecht kon de goedkeuring van de gasten wegdragen, de meeste borden gingen dan ook leeg naar de keuken, er was gesmuld.

Als nagerecht stond tot slot ijs op het menu.

Om 20:00 was het alweer tijd om naar huis te gaan. Dankzij de inzet van menige vrijwilliger is iedere gast dan ook weer veilig thuisgekomen. Een geslaagde activiteit waar menigeen nog een tijdje kon nagenieten.

 

 DE REÜNIE

Spreken is zilver en zingen is goud, dat was het motto van de musical De Reünie. Een musical die op 24 januari 2014 door de Zonnebloem werd aangeboden.

Vanaf Zorgcentrum de Noorderbrink werden we per bus naar Nieuwveen vervoerd.

In het gebouw waar de uitvoering zou plaatsvinden moesten we plaats nemen aan een tafel voor 6 personen. De stoelen stonden achter de tafel zodat iedereen zicht op het toneel had. (Daar was goed over nagedacht)

Eenmaal gezeten werden onze jassen door vrijwilligers opgehaald en naar de garderobe gebracht. (Onze jassen waren allemaal voorzien van naamkaartjes). Daarna kregen we  koffie met gebak.

Aangezien bij de uitnodiging voor die dag niet gezegd was wat we konden verwachten keek ik met enig voorbehoud uit naar de voorstelling. Er werd wel gezegd dat het een muzikaal programma zou zijn.

Ik had al eens eerder een muzikale middag meegemaakt. Dat was echt zo'n meezing, meedeinen en inhaken middag. Dat is niet echt iets wat mij ligt maar dat is dus een persoonlijk smaak en zoals men zegt: Over smaak valt niet te twisten.

De zaal was behoorlijk vol en het geroezemoes was niet van de lucht. Er waren natuurlijk meerdere afdelingen zodat ik ook heel wat vrijwilligers rond heb zien lopen.

Voor aanvang van de voorstelling kregen we het programma boekje waarna het duidelijk werd wat ons te wachten stond.

Ik was stomverbaasd toen ik het programmaboekje opensloeg en daar zeer bekende artiesten aantrof zoals b.v. Loeki Knol en Maaike Widdershoven die al veel musicalrollen op haar naam heeft staan en zelfs een Johnny Kraaijkamp Musical Award heeft gekregen voor haar rol als Maria in de Sound of Music. Ook Sijb van der Ploeg en Stan Limburg zijn bekenden.

We hadden hier dus niet te maken met het eerste de beste amateurgezelschap.

Het verhaal ging over 3 vrienden die na twintig jaar bij elkaar komen. Ooit vormden zij een succesvol bandje. Hun inspirerende muziekleraar uit die tijd krijgt namelijk een lintje en zij besluiten hem persoonlijk te gaan feliciteren en bedanken.

Het zou te ver voeren om het hele verhaal met al zijn verwikkelingen weer te geven.

Een aantal dingen wil ik wel vermelden, o.a. het feit dat alle artiesten een microfoontje droegen waardoor het spreken en de gezongen tekst zeer goed verstaanbaar was, zelfs voor mij met 2 gehoorapparaten in.

Ze zongen allemaal bekende musicalsongs, wel natuurlijk met andere tekst behorende bij het verhaal. Ik heb songs uit de Sound of Music gehoord en iets van Sonneveld, Jules de Korte, Herman van Veen, de Beatles en nog diverse andere artiesten.

Tijdens de pauze werden we nog weer getrakteerd op een drankje en een hapje.

Na afloop van de voorstelling die om 16.45 uur eindigde moesten we op onze plaatsen blijven zitten en werden onze jassen weer door de vrijwilligers aangereikt. Alles was perfect georganiseerd en alle  vrijwilligers(sters) verdienen een bijzonder woord van dank voor al het werk wat ze gedaan hebben.

Even na 17.00 uur stapten we weer in de bus waarna de buschauffeur ons weer veilig naar huis bracht. Het is een muziekfestijn geworden wat ik niet spoedig zal vergeten.

Andy Timmers

Regiovakantie 2014

De regiovakantie voor onze regio Alphen aan den Rijn is een 6-daagse bus vakantie naar Antwerpen-Zandhoven, Domein Hooidonk en is van maandag 29 september tot zaterdag 4 oktober 2014. Een prachtig gebied met frisse graslanden, diepgroene naald- en loofbossen, purperen heidevelden, schilderachtige plekjes langs de Aa, de Mark en de Nete en tal van historisch belangrijke steden als Mechelen, Lier, Turnhout, Herentals en natuurlijk Antwerpen. Veelzijdigheid is troef in de Antwerpse Kempen. In het hart van dit grootste groengebied van Vlaanderen ligt het sfeervolle Zandhoven. De thuishaven van aangepast vakantiehotel Domein Hooidonk.

Op het programma staan o.a. : een natuurwandeling, een bezoek aan Antwerpen, een bus excursie naar Mechelen en een afwisselend avondprogramma.Zowel de gasten als de vrijwilligers komen uit de regio Alphen aan den Rijn. Er is deskundige medische/verpleegkundige begeleiding.

De opstapplaats is Bodegraven, maar ook voor vervoer naar Bodegraven kan worden gezorgd. De gasten die vorig jaar zijn mee geweest, waren zeer enthousiast over de regiovakantie.

Bent u geïnteresseerd om mee te gaan en wilt u een aanmeldingsformulier of wilt u meer informatie, dan kunt u zo spoedig mogelijk i.v.m. de inschrijfdatum, aanvragen bij:

 

Carla Wortman

Zonnebloem/afd. Ridderveld

0172-445565

ACTIVITEITEN 2014
Donderdag 8 Mei              - Bloemschikken
Woensdag 25 Juni            - Picknicken 
Dinsdag 9 September       - Bustocht naar de Biesbosch  
Woensdag 22 Oktober      - Middag met afdeling centrum
Donderdag 11 December  -  Kerstmiddag

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken