Nieuwsbrief nr. 2 2014

Zonnebloem afdelingsnieuws

    In deze nieuwsbrief:

  • Willem Versteeg bericht over de stand van zaken loterij 2014
  • Nieuwe rubriek: gasten voor gasten
  • Andy Timmers vertelt over onze website
  • Verslag pannenkoeken eten in De Schaapskooi op 18 maart jl.
  • Verslag bloemschikken op 8 mei in Westerhoven

De Zonnebloemloterij

Toen ik vorig jaar mei als beoogd voorzitter op de vrijwilligersvergadering  werd voorgesteld, was de loterij al van start gegaan en heb ik daar niet aan deel kunnen nemen. Dit jaar heb ik de ambitie om minimaal net zoveel, maar liever meer, loten te gaan verkopen met alle vrijwilligers.

Daarvoor is gekozen om deel te nemen aan acties in De Herenhof en de laatste zomermarkt in het centrum. Als nieuwe actie hebben we winkelbedrijven en internationale bedrijven op het Industrieterrein benaderd. De actie in De Herenhof, uitgevoerd door Inez, Jannie, Mien, Carla, Margriet en ik, resulteerde in 17 verkochte boekjes, dus 170 loten. Dames, bedankt nog voor jullie inzet op deze druilerige dag. Daarbij is natuurlijk het “gewone” huis-aan-huis verkopen niet aan de aandacht ontsnapt en heb ik samen met Kees van der Horst op 2 dinsdagmiddagen in de Serviceflat Driehoorne loten verkocht. Ik vond het geweldig te zien hoe bewoners reageren op de vraag of ze 1 of misschien wel 2 loten wilden kopen. Velen hebben aan dat verzoek gehoor gegeven: maar liefst 180 loten zijn daar verkocht en we hebben geluisterd naar allerlei verhalen, geweldig zoals mensen zich soms uiten. Je krijgt het gevoel dat je iets voor ze kan betekenen. Het is dan ook niet vreemd dat we een aantal nieuwe gasten hebben kunnen noteren die graag bezocht willen worden. Onze coördinatoren bezoekwerk Dikkie en Margriet hebben al met deze gasten een gesprek gevoerd en ze daarna als gast ingeschreven.

De actie bij winkeliers en bedrijven heeft wel wat opgeleverd, maar niet zoveel als ik gehoopt had. Tot nu toe 3 boekjes, maar gelukkig ook van 3 winkeliers bijdragen in natura die we tijdens de picknick en spelletjesmiddag gaan gebruiken.

De komende weken zal ik nog een bezoek brengen aan Zorgcentrum Noorderbrink en aan het Wooncentrum Anton Constandse aan de Marketentster. Ik hoop daar dezelfde positieve ervaring op te doen als in Driehoorne en in De Herenhof.

Na afloop van de periode van nationale lotenverkoop zal ik u allen laten weten wat de vrijwilligers hebben bereikt met hun inspanningen. De opbrengst gaan we besteden aan onze activiteiten in 2015.

We doen deze inspanning tenslotte voor U, onze gast

Willem Versteeg

Voorzitter Afdeling Alphen aan den Rijn–Ridderveld van De Zonnebloem

Gasten voor gasten

Bent u de gast, die iemand zoekt om mee te winkelen?

Bent u de gast die graag samen met iemand een stukje wil wandelen?

Bent u de gast die iemand zoekt om samen een stukje mee te fietsen of een stukje te rijden met de scootmobiel?

Bent u de gast, die graag spelletjes doet?

Bent u de gast, die gewoon een praatje wilt maken?

Laat het ons weten, misschien kunnen we u helpen de gast te zoeken, die er bij past.

ER KAN ZOVEEL MEER DAN U DENKT !!!!

Margriet Groenewoud – tel.nr.:  0172 – 443 786

Dikkie Moesker – tel.nr.: 0172 – 443 857

Aandacht voor website van  de ZONNEBLOEM

Wellicht is het niet elk lid van de Zonnebloem afdeling Ridderveld bekend dat we een eigen fantastische website op de computer hebben. Deze website (je zou hem  ook nieuwsbrief  of zelfs plaatselijke krant kunnen noemen) bevat alle mogelijke informatie betreffende de afdeling Ridderveld.

Wanneer je de site opent met 

www.alphen-ridderveld.zonnebloem.nl verschijnt aan de linkerkant op het scherm een menu met een aantal onderwerpen waaruit je kunt kiezen.

Als je dan met je muis op één van die onderwerpen klikt verschijnt er weer een ander menu, b.v. verslag van de activiteiten plus een (soms) heel groot aantal foto's, ik denk o.a. aan de prachtige foto' van de Keukenhof waar we 'n keer geweest zijn.

Je zou urenlang op de site kunnen vertoeven zonder je te vervelen, zeker als je zelf ook hebt deelgenomen aan uitstapjes en wellicht zie je dan je  eigen foto ook nog wel op je scherm.

De site wordt ook regelmatig bijgehouden dus altijd het laatste nieuws zoals b.v. die dag dat we naar de pannenkoekenboerderij zijn geweest.

Het oudste verslag wat er op staat is van 24-9-2011 (Impressie van het JOSTIBAND concert.

Ik heb alle bewondering voor diegene die deze site verzorgt en up to date houdt.

De site is heel gemakkelijk toegankelijk. Wanneer je het adres van de site goed invult is alles eigenlijk heel simpel.

Ik kan deze website van harte aanbevelen en  ben er vast van overtuigd dat u er geen spijt van zult krijgen.

Andy Timmers (87 jaar)

Bezoek aan De Schaapskooi op 18 maart

Onze activiteitencommissie had op 18 maart weer een gezellige ochtend en middag georganiseerd voor veel zonnebloemgasten.

Zoals gewoonlijk werden de gasten gebracht met een taxi of door een vrijwilliger, sommigen kwamen zelfs op eigen gelegenheid.

We werden ontvangen door het gastvrije personeel van de Schaapskooi in Alphen aan den Rijn. Even later werden onze gasten en vrijwilligers verwend met koffie en thee. Margriet heette ons allen hartelijk welkom en stelde ons Kees Strating voor, de nieuwe activiteitencoördinator. Wij hopen dat hij als activiteitencoördinator ons, met behulp van andere vrijwilligers, nog met heel veel activiteiten zal verrassen. Kees heeft al snel de smaak te pakken en heeft bij alle tafels wat leuke foto’s gemaakt (zie website).

De opkomst was weer groot en iedereen had een mooi plekje om gezellig met elkaar te praten. Margriet kwam bij iedere tafel langs om een praatje maken en zo te horen hadden de gasten het goed naar hun zin.

We hadden een apart gedeelte in de Schaapskooi, dat maakte het heel gezellig en intiem. Na de koffie kwam een heerlijk drankje op tafel en daarna konden we kiezen uit drie verschillende pannenkoeken. Ze werden aan de lopende band geserveerd, niemand hoefde lang te wachten. Het personeel van de Schaapskooi heeft ons een fijne middag bezorgd.

Na afloop wenste Margriet ons nog een fijne dag toe. Iedereen ging tevreden naar huis en met een goed gevulde buik.

Door gast en vrijwilliger samen geschreven!

Vivien Spaans (gast)

Anneke Chehab (vrijwilliger)

Workshop bloemschikken in Westerhoven

Op donderdagmiddag 8 mei heeft de activiteitencommissie een workshop bloemschikken georganiseerd. 20 gasten en 4 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor deze workshop, die werd gegeven door Lucia Hartmann. 5 andere vrijwilligers meldden zich aan om zelf een bloemstuk te maken.

Voor aanvangstijd waren er voor elke deelnemer een mooie schaal en een hele “berg” groen en bloemen klaargelegd. Natuurlijk was er als warm welkom weer voor koffie of thee met super lekkere minigebakjes geregeld door Jannie. Lucia had voor prachtige bloemen gezorgd: Duizendschoon, witte chrysanten, mooie roze rozen en prachtige anjers in verschillende kleuren.

Alle gasten en vrijwilligers zaten gezellig aan tafels in een U-vorm, zodat iedereen kon zien waar de andere deelnemers mee bezig waren en de begeleiders konden zo overal makkelijk bij om een helpende hand toe te steken.

Het leuke was dat iedere deelneemster (er waren helaas geen mannelijke deelnemers) vrij was om te maken wat zij wilde en dat was te zien aan het resultaat. Wow, wat een prachtige bloemstukken! Toen de rommel was opgeruimd en de bloemstukken op tafel stonden te schitteren, was er nog tijd om bij te kletsen bij een lekker hapje en drankje!

En natuurlijk gingen alle pronkstukken mee naar huis! Wat een super gezellige, geslaagde middag!

Carla Wortman

Met Stevers naar De Biesbosch

Onderneming van het jaar 2013, Banketbakkerij Stevers, viert terecht feest. Om in een middelgrote plaats als Alphen aan den Rijn de competitie aan te gaan met bedrijven uit allerlei sectoren om vervolgens op het hoogste podium te eindigen, is een prestatie van formaat. Deze overwinning komt desondanks niet uit de lucht vallen, want naast ‘De Beste Brokkenmaker van Nederland', 'De Beste Boterkoek van Zuid-Holland', 'De Beste speculaasjes van Zuid-Holland', prijzen uit 2010, kreeg het bedrijf ook waardering voor de bedrijfsvoering, waaronder in 2012 ‘Meest klantvriendelijke bedrijf sector Detailhandel’.

Ard en Suzan van de Berg, eigenaren van Stevers, hebben gemeend dat het goed was om anderen in de vreugde te laten delen, met name de ouderen en hulpbehoevenden in onze samenleving. In dat kader heeft De Zonnebloem, afdeling Alphen aan den Rijn – Ridderveld 400 euro van Stevers ontvangen, met als bestemming een van de activiteiten die wij voor onze gasten organiseren. Na wat wikken en wegen heeft het afdelingsbestuur besloten deze bijdrage te besteden aan de reeds geplande bustocht naar- en rondvaart door De Biesbosch op 9 september a.s.

Banketbakkerij Stevers, Ard en Suzan, namens de gasten van De Zonnebloem - Alphen aan den Rijn – Ridderveld HARTELIJK BEDANKT! Wij gaan er een gezellig feest van maken met veel natuurschoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken