Nieuwsbrief nr. 1 2015

Zonnebloem afdelingsnieuws

Diner voor Twee…een musical in twee bedrijven

Op 22 november werden we aangenaam verrast met een optreden van  o.a. Ron Brandsteder en Joke de Kruiff, en nog een aantal  toneelspelers.

We werden  ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. De voorzitter opende de middag door ons allen hartelijk  welkom te heten en hij hoopte dat wij een genoeglijke middag tegemoet zouden gaan. Het stuk was doorspekt met  hilarische momenten, met zang uit een kort- en een verder verleden zoals Spiegelbeeld van Willeke Alberti en de begintune uit het beroemde tv programma de Honeymoon-quiz geleid door Ron Brandsteder. Het programma van deze middag begon ook met het alom bekende nummer ,,Engelen bestaan niet”. Hierna volgden een scala van leuke en vooral bekende liedjes uit vervlogen tijden afgewisseld met dolkomische teksten. In de pauze werden we verrast met een drankje al dan niet alcoholisch en enig knabbelvoer. Het einde van de uiterst geslaagde middag werd afgesloten door de voorzitter. Het was een middag die velen nog geruime tijd zal heugen.

Frans Dobbe

Profielschets Alberto Kabalt

Mijn naam is Alberto (Ab) Kabalt, geboren en getogen op 27 maart 1947 te Alphen aan den Rijn. Ik woon al ruim 22 jaar samen met Ada Zwanenburg en we hebben het erg naar ons zin. We hebben een dochter en een kleinzoon waar we heel trots op zijn.

Ik ben opgegroeid in de kermiswereld en ben geëindigd in de evenementen. We deden dit internationaal. In 1996 reisden we naar het Oostblok, de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) Polen, maar ook Zuid Korea.

In 2003 hebben we alles verkocht en zijn in Almere gaan wonen. Daarna heel even in België en later naar Rotterdam verhuisd. Nu twee jaar geleden weer terug daar waar mijn roots liggen, namelijk Alphen aan den Rijn, Loenhorst 1.

Twee jaar ben ik actief geweest bij de Zonnebloem in Rotterdam Zuid en heb daar de functie van activiteitencoördinator onder mijn beheer gehad. Ik heb daar veel geleerd, onder andere dat eenzaamheid een groot probleem is en eigenlijk al jaren onderkent. Ik probeer met uw hulp, want zonder u lukt het niet, een klein beetje verlichting in dit probleem te bieden.

Ook ben ik nogal sportief aangelegd o.a.: fietsen, fitness, skeeleren, schaatsen en rijd graag motor. Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid want dat vind ik een groot goed.

Ik hoop met u samen veel leuke dingen voor de Zonnebloem te organiseren.

Tot uw dienst, A. Kabalt

Agenda komende activiteiten

29 april

Stamppotmiddag

30 mei

Zomerfeest (regioactiviteit)

28 juni

Rabo sponsorfietstocht

22/23 september

Boottocht (regioactiviteit)

30 september

25-jarig jubileum Zonnebloem Alphen a/d Rijn Ridderveld

 

Met De Zonnebloem naar Amsterdam

Het miezert een beetje, als ik met de Regiotaxi naar de Klompenmaker rijd. Maar als ik daar aankom, breekt letterlijk en figuurlijk het zonnetje door. Want daar staat de Museum Plus Bus! In het zonnetje! Wij worden opgewacht door een grote schare vrijwilligers, allemaal met het vertrouwde, zonnige "Zonnebloem" gezicht. Zelfs Guus en Bob, de chauffeur en de gids voor vandaag, brengen een zonnig humeur mee. Het lijkt wel een schoolreisje, zo reikhalzend kijken wij uit naar deze dag. Na een kort welkom van Willem Versteeg en uitleg over wat de dag ons vandaag gaat brengen door onze gids, bereiken wij al snel de A4.

Dan blijkt Guus een rasverteller te zijn. De ene anekdote volgt het andere nieuwtje op: Wist U bijvoorbeeld dat Schiphol vier meter onder de zeespiegel ligt?

Ook de rit naar het Rijksmuseum, dwars door Amsterdam, lijkt wel een ontdekkingstocht. Het blijkt dat onze chauffeur jarenlang politieagent is geweest in Amsterdam en de stad op zijn duimpje kent. Ik hoor vandaag leuke, interessante, maar ook pikante dingen over onze hoofdstad.

Helaas kan de bus niet dicht bij ons lunchadres geparkeerd worden, en is het voor een aantal mensen een behoorlijk eind lopen in de kou. Maar de warmte en gezelligheid in Brasserie Zuiderbad doet de kou snel vergeten. De koffie smaakt heerlijk en de soep en broodjes vinden gretig aftrek.

En dan op naar het Rijksmuseum. Wij worden in groepen verdeeld, met voor elke groep een eigen gids. Ik loop met Esmee mee. Wat leert zij mij veel, over alle schilders en hun schilderijen: Frans Hals bijvoorbeeld was de meester van de kleur zwart. Hij durfde als enige, zwarte kleding te schilderen! Ik heb nooit geweten dat er 27 kleuren zwart zijn. Ook dat je niet glimlachend geportretteerd mocht worden, want dat toonde niet intelligent. Wat een verhalen over Rembrandt en Jan Steen!

Na afloop van de rondleiding mogen wij zelf nog wat in het museum ronddwalen. Het verhaal wordt te groot om alle indrukken te beschrijven. Te snel is het tijd om weer naar huis te gaan. Na een rondrit door Amsterdam als toetje, gaan wij terug naar huis. Onderweg worden wij nog eens getrakteerd op een frisje en wat lekkers en in een mum van tijd staan wij weer bij de Noorderbrink in Alphen. Wat een prachtige dag en wat een fantastische organisatie. Zonnebloem dames en heren: bedankt voor alles wat jullie doen!!!

Mevrouw Kl. v.d.Meer-Visser

Met de tijd mee

Onze afdeling heeft al jaren een eigen website. Deze is onlangs geheel vernieuwd en gekoppeld aan die van De (grote) Zonnebloem. De nieuwe afdelings-website is eenvoudig gehouden. Hij biedt plaats aan een Activiteiten-agenda, een pagina Ervaringen waarop de verslagen te lezen zijn van voorbije activiteiten, een Nieuwsrubriek en een overzicht van de Vacatures die onze afdeling heeft. Al het algemene nieuws, nieuws wat de gehele Zonnebloem aangaat, vindt u op de website van De Nationale Zonne-bloem. Het aantal foto’s dat wij op de afdelingswebsite kwijt kunnen is per activiteit helaas maar 5, en dat terwijl we er soms wel 100 hebben. Ook verder is er weinig ruimte voor creativiteit. Ter aanvulling hebben wij daarom een Facebookpagina geopend met fotoalbums, verwijzingen naar belangrijke artikelen en kort nieuws, waaronder een digitale versie van de nieuwsbrief. Iedereen met een internetverbinding kan deze Facebookpagina bezoeken. Alleen diegenen die zelf Facebook hebben worden (indien gewenst) automa-tisch op de hoogte gehouden en kunnen ook reageren. Hoe u zelf een Facebookpagina op maat kunt aanmaken is iets voor de volgende nieuwsbrief.

Voorlopig adviseren wij u de volgende websites aan uw internetfavorieten toe te voegen:

Afdeling Alphen ad Rijn-Ridderveld:       

Facebook Alphen ad Rijn-Ridderveld:

Nationale Zonnebloem:

Gasten voor Gasten

Wilt u buiten de activiteiten om contact hebben met een van uw mede-zonnebloemgasten? Meld u dan aan bij Gasten voor Gasten. Gewoon een kaartje leggen, mens-erger-je-nieten of onder het genot van een kop thee even bijpraten. Zodra wij twee gasten weten die dezelfde wensen hebben, brengen wij ze met elkaar in contact.

Margriet Groenewoud (0172-443786) of Dikkie Moesker (0172-443857)

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken