Nieuwsbrief nr. 2 2018

2018 was een jaar met ups en downs

Van de voorzitter

Als ik dit schrijf is de intocht van Sinterklaas in volle gang, maar als u deze nieuwsbrief leest, dan vieren we bijna Kerstmis. We sluiten het jaar anders af dan dat we de laatste jaren gewend waren. Nu geen diner, maar -heel ludiek- met een High Tea.

2018 was een jaar waarin we zijn geconfronteerd met een wisseling van de wacht in de functie van Coördinator van  de Activiteiten Commissie. Er zijn ook wat heftige medische gevallen binnen het bestuur aan de orde geweest. Nu loopt alles weer zoals we gewend zijn. Een gemotiveerd bestuur ziet zich gesteund door de geweldige inzet van veel, heel veel, enthousiaste vrijwilligers. Waarvoor onze onuitsprekelijke dank. Ook dit jaar hebben wij weer een  aantal vrijwilligers, vanwege hun jarenlange inzet voor onze gasten, in het zonnetje mogen zetten.

Hierbij ook een woord van dank aan de activiteitencommissie die zijn soms ingewikkelde taak opnieuw perfect heeft uitgevoerd en alle activiteiten in goede banen heeft geleid.

We zijn het jaar gestart met de nu bijna traditionele Carnavalsmiddag van de Cascarvieten en we eindigen met de al eerder genoemde High Tea. Maar bij een van de activiteiten wil ik toch wel even stilstaan. Het hoogtepunt van 2018 was het bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Deze zo lang gekoesterde wens kon in vervulling gaan door een fantastische donatie van een van de service clubs die Alphen aan den Rijn rijk is. Dankzij de voor ons enorme donatie van de Rotary Alphen aan den Rijn-Woubrugge konden we met 50 gasten en 50 vrijwilligers deze dag verzorgen. Waarvoor nogmaals onze dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het slagen van deze dag.

Na de kerstviering gaan we met rassen schreden richting 2019 en maken we ons op voor een knallende jaarwisseling en alweer een jaar vol met activiteiten. Het programma voor 2019 vindt u verderop in deze nieuwsbrief.

Ik wens iedereen fantastische kerstdagen en een geweldige jaarwisseling met daarbij de allerbeste wensen voor het jaar dat gaat komen, waarbij ik hoop dat ik velen van u tijdens een van de activiteiten mag begroeten.

Namens het bestuur van

De Zonnebloem afdeling Alphen aan den Rijn-Ridderveld

Prettige Kerstdagen en een fantastisch 2019

Willem Versteeg, voorzitter

In één woord GEWELDIG

Langs deze weg wil ik iedereen, maar dan ook iedereen, bedanken voor de geweldige dag, die u samen voor ons heeft georganiseerd.

Voor mij was het de eerste keer, dat ik weer een dag ergens naar toe ben geweest na het overlijden van mijn man.

Ik heb genoten van dit dagje “Blijdorp”.

Ik heb er echt een opkikker van gehad. Was ‘s avonds wel  erg moe, maar heb heerlijk  kunnen slapen. De verzorging was in één woord GEWELDIG. Nu kan ik er weer tegenaan.

Nogmaals bedankt voor alles!

Met vriendelijke groeten.

An van ’t Hof-Breuring

Een 10 met een griffel

Een geweldige dag in Blijdorp voor bijna 50 gasten met een fysieke beperking en 50 vrijwilligers.

Het is een fantastische dag geworden, waarbij het mooie weer wel meewerkte om deze dag te laten slagen. Ook de meer dan voortreffelijke medewerking van de vrijwilligers van de afdeling Capelle-Schollevaar verdient onze respect. Deze mensen hebben als team zowel bij de uitgifte van de rolstoelen, als ook bij het koffiedrinken en de lunch zich van hun beste kant laten zien. Chapeau voor deze club van vrijwilligers.

Maar wat zeker niet vergeten mag worden is de sponsoring die we voor deze dag hebben mogen ontvangen van Rotary Alphen Woubrugge door hun financiële ondersteuning en de geboden begeleiding als vrijwilligers om de gasten in hun rolstoel een onvergetelijke dag te bezorgen.

Deze dank zijn we ook verschuldigd aan het filiaal van Albert Heijn in de Herenhof en het filiaal van Hoogvliet uit de Ridderhof voor hun sponsoring met flesjes water, appel- en sinaasappelsap, fruit, stroopwafels en krentenbollen. Al deze giften hebben er voor gezorgd dat onze gasten, moe maar voldaan, de dag hebben afgesloten met een applaus voor alle vrijwilligers, van de  Rotary, van De Zonnebloem afdelingen Alphen aan den Rijn - Ridderveld en Centrum en van de verschillende afdelingen van De Zonnebloem Rotterdam.

Maar de meeste waardering moeten wij geven aan onze "eigen"  AC. Wat zij aan tijdschema en verdere organisatie in elkaar hadden gedraaid was van een buitencategorie.

Monique, Louis, Wendy, Jannie, Lida en Steffie voor jullie een 10 met een griffel en een zoen van jullie voorzitter.

Willem Versteeg

Hallo allemaal

Sinds februari ben ik vrijwilliger bij de Zonnebloem.

Regelmatig bezoek ik met veel plezier een gast.

In juni maakte ik kennis met de activiteitencommissie die een spelletjesmiddag hadden georganiseerd. De sfeer zat er al snel goed in. Aan de tafel waar ik zat werd met veel plezier Rummikub gespeeld.  Bij de koffie/thee was er heerlijke koek door een van de vrijwilligers gebakken. Daarna was er een drankje met heerlijke vishapjes gesponseerd door de Vishandel Sluizeman. Al met al een geslaagde middag.

Marianne Hansen 

Bezoek aan de Sfeerstal

De deelnemers waren het er allemaal over eens: dit moeten we vaker doen. Met een klein groepje gasten afspreken om ergens wat te gebruiken met als doel het gezellig te hebben en elkaar een beetje beter te leren kennen. De locatie die was uitgezocht was er heel geschikt voor. De koffie/thee en het bijbehorende lekkers vielen bij iedereen in de smaak.  Met een viertal gasten zaten wij (drie vrijwilligers van de Zonnebloem) aan tafel in de Sfeerstal in Nieuwveen. Daar hebben we een fijne middag doorgebracht. Na afloop keerden we met een tevreden gevoel huiswaarts. Ons doel was bereikt.

Vooruitblik activiteiten 2019

29 Januari      - Museumplusbus naar het Noord-Brabants museum

13 Februari     - Stamppotmiddag in de Meerkoet               

1 Maart          - Carnaval

Mei                - Boottocht regio

Juni               - Muziek-/themamiddag

September     - Spelletjesmiddag

21 september - Herfstfeest van de regio in Nieuwveen

December - Kerstfeest

Kent u iemand die ons kan helpen bij de activiteitencommissie?

De activiteitencommissie bedenkt de activiteiten voor de gasten van de Zonnebloem Ridderveld en regelt deze activiteiten. Op het moment dat de activiteit bekend is, gaan we de locatie regelen, de invulling van de activiteit plannen, onze gasten uitnodigen, de vrijwilligers uitnodigen enz. Ook hebben we soms contact met mogelijke sponsoren.

Op dit moment bestaat de activiteitencommissie uit Steffie, Louis, Wendy, Jannie en Monique. Wij zouden het heel fijn vinden als er nog iemand zich bij ons wil voegen.

We organiseren ongeveer 10 activiteiten per kalenderjaar. Per activiteit verdelen we de taken en hebben we contact met elkaar via de e-mail, telefoon en whatsapp. Daarnaast vergaderen we ongeveer 8 tot 10 x per jaar in de avonduren bij een van ons thuis. Kent u iemand die ons team misschien kan versterken?

U mag altijd extra informatie vragen bij Monique Haverkamp, coördinator van de activiteitencommissie (06-47439490)

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken