De Zonnebloem doet lotenverkoop online

en doet beroep op haar vrijwilligers om te helpen!

Een crisis zoals deze hebben we – buiten oorlogstijd – nog nooit meegemaakt, zei Premier Rutte. Het hele land ligt al anderhalve maand plat op de vitale sectoren na. Onze zorgverleners en overheden zoals de politie draaien echter overuren.

Tegelijkertijd gebeuren er ook veel mooie dingen. We leren weer relativeren, we zien hoe bepaalde dingen best thuis of online kunnen, en de mindere bedrijvigheid komt het milieu ten goede. We koken, bakken en klussen, bellen en appen veel met elkaar. Veel kan ook online, telefonisch of op 1,5 meter afstand.

Een ander mooi ding is het vrijwilligerswerk. Het blijkt in ons allemaal te zitten. De een zorgt wat meer voor zijn oudere buurman of -vrouw, de ander sluit zich aan bij een van de vele corona-initiatieven. Nu bezoek en uitjes niet mogelijk zijn, bellen de Zonnebloem-vrijwilligers vaker met ‘hun’ gasten en springen in waar nodig.  Niettemin hopen we weer snel fijne uitjes en attenties te kunnen organiseren voor onze gasten.

Om dat mogelijk te maken, organiseert De Zonnebloem jaarlijks de lotenverkoop.

Normaliter gaan we voor de lotenverkoop langs de deuren en zamelen we contant geld in. Maar dit jaar doen we de lotenverkoop helemaal online. Dat betekent dat we veel van onze gasten, die weinig tot geen digitale vaardigheden hebben, zullen missen in de lotenverkoop. Ook Internetbankieren of Tikkies sturen is voor veel van hen vaak geen optie.

Dit jaar verkopen we de loten dus met name aan mensen die online zijn.

We doen een beroep op onze eigen vrijwilligers om zelf ook loten te kopen, en de loten-verkoop-pagina te delen met hun eigen Facebook of Linkedin-netwerk. Of de pagina per email door te sturen naar hun vrienden en kennissen. Met aan hen het verzoek de pagina op hun beurt weer te delen of door te sturen.

Als we als afdeling Ridderveld veel loten verkopen, zullen we -zo gauw als het kan- weer fijne uitjes en attenties kunnen organiseren voor onze gasten in Alphen aan den Rijn!

Het is heel eenvoudig. Druk op ‘delen’ onder deze facebook-post.

En kopieer deze link voor in je email naar vrienden en kennissen:

https://www.zonnebloem.nl/loten/p/zonnebloem-ridderveld-alphen-aan-den-rijn

 

 

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken