Training op een fiets van Fietsmaatjes

Donderdag 15 april 2021 hebben de eerste vrijwilligers van afdeling Ridderveld met Fietsmaatjes een proefrit gemaakt

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is opgericht om vrijwilligers en deelnemers aan elkaar te koppelen tot fietsmaatjes voor vele gezellige, ontspannende fietstochtjes.

Ook in deze Coronatijd is het goed mogelijk en verantwoord om, comfortabel zittend naast elkaar, een tochtje te maken in de omgeving. De duofiets heeft elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt en waarbij de deelnemer in uw eigen tempo kan meetrappen, als hij of zij dat wil en kan.

Een van de vrijwilligers die getraind werd afgelopen donderdag: “De duofiets is erg stabiel en ook door dat Corona-scherm tussen de zittingen voelt het veilig. Hij trapt en stuurt heel licht door de elektrische ondersteuning. Ik hoop snel met een Zonnebloemdeelnemer op pad te gaan!”

De deelnemers van de Zonnebloem kunnen vanaf nu aangeven dat zij graag een ritje zouden willen maken. Fietsmaatjes vraagt daarvoor een kleine vergoeding van €3 per rit, los van de duur en afstand van de rit.  

 

Hans van den Akker

06-40053886
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken