Terug blik 2022

image00007jpeg

Een terugblik van het activiteitenjaar 2022.

 

Eind 2021 hebben onze vrijwilligers in hun wijk een attentie bezorgd van de bakker.                                           

Dit leverde veel  hartelijk reacties op.

Begin 2022 speelden nog steeds de coronaperikelen een belangrijk rol. Groepsactiviteiten aanbieden aan onze gasten was nog niet verantwoord. De vrijwilligers onderhielden op hun eigen wijze contact met hun gasten in hun wijk of plaats.

Toen het voorjaarszonnetje steeds vaker om de hoek kwam kijken durfden wij het ook weer aan om een groepsactiviteit te organiseren. We hebben begin mei in het dorpshuis van Sondel een gezellige middag georganiseerd met het duo  Klun en Knoffelhakke  Het was een zeer geslaagde middag. ( zie foto)   Het werd door onze gasten zeer op prijs gesteld dat wij als vrijwilligers hen weer de gelegenheid gaven om elkaar in een gezellige ongedwongen sfeer te ontmoeten.

In mei en juni hebben we als vrijwilligers weer een groot aantal loten verkocht in Balk en de omliggende plaatsen. Het is dankbaar werk dat zoveel mensen De Zonnebloem een warm hart toedragen. De loten kosten 2,-- per lot, waarvan wij als afdeling 1.50 voor onze activiteiten mogen in zetten. De trekkingslijst van 10 okt. J.l. staat op de site.

In de zomermaanden juli en aug. was er voor elke vrijwilliger de mogelijkheid om een individueel uitstapje te maken met één of meerdere gasten. Vaak werd er een autoritje gedaan hier in de regio met een versnapering op een terrasje. Even een middagje wat anders is het uitgangspunt met zo’n uitstapje. Iedere vrijwilligers kan dit naar eigen  inzicht met haar gast(en) invullen.

Wat ook al weer even geleden was, maar dat elk jaar toch een terugkomende activiteit is. De boottocht, dit jaar met de rondvaart boot de Klifrak vanaf de Galamadammen. Op een prachtige zonnige najaar dag begin sept. gingen we met 50 gasten aan boord  om 11.00 van wal.  Klokslag 16.00 zetten we weer voet aan wal met alle tevreden gasten en de 6 begeleidende vrijwilligers.

In october hebben we bij een aantal ouderen een boeketje van de bloemist bezorgd.

In nov. hadden we voor dit jaar onze traditionele jaarafsluiting . Het programma was vanaf 10.30 – 16.00 wederom in het prachtige dorpshuis van Sondel. Het programma met trio Sjans waaronder Geertje Zwerver viel bij onze gasten goed in de smaak. Ook het stamppotbuffet verhoogde de tevredenheid bij een ieder. Tussendoor was er uiteraard genoeg tijd om met elkaar te praten. Onze gasten willen graag op zo’n dag ook de gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten. Voor de sfeer zie foto’s van Rinkje

Beste lezers het was een jaar met vele gezichten. Ondanks alle zorgelijke ontwikkelingen hebben wij als vrijwilligers plezier beleefd om onze gasten in deze moeilijke tijden een verzetje te bieden.

Wilt U als lezer ook als vrijwilliger ons komen versterken. Wolkom!!!!!!!!!!!

 

                                                                                                 

 

Rinkje Haga

0621871125
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?