Interview B-Magazine voorzitter Hans Groen

Onze voorzitter Hans Groen staat met een leuk artikel in B-Magazine

In B-Magazine, een glossy welke in Bloemendaal wordt uitgegeven staat een leuk artikel van onze voorzitter Hans Groen:

Oud-medisch specialist Hans Groen is voorzitter van de Zonnebloem Bennebroek Vogelenzang. Deze organisatie zet zich in voor mensen die vanwege een fysieke beperking niet of nauwelijks buiten komen en neemt ze mee uit, bijvoorbeeld naar de Keukenhof of het strand. 

Hans fietst ook al tien jaar op een racetandem met zijn goede vriend Herman. Vóór die tijd zaten ze samen in een fietsgroepje, maar Hermans zicht ging sterk achteruit en fietsen op een gewone racefiets lukte niet meer. Hans: "Ik ben zeer ervaren op tandem, daarom adviseerde ik Herman een racetandem aan te schaffen". Sindsdien maken de mannen elke week een gezamenlijke toch van dertig tot vijftig kilometer. "We laten elkaar uit en genieten daar allebei met volle teugen van", lacht Hans.

Piloot en stoker
Met zijn vrouw Jacqueline heeft Hans al vijfentwintig jaar een op maat gemaakt trekkingtandem. Daarme fietsten ze onder andere vanuit Bennebroek naar het noordelijkste puntje van Noorwegen, naar Barcelona en langs de Mekongrivier in Azië. Hans is steevast de piloot: "Ik zit dus voorop en stuur, rem en schakel". Beiden zijn stoker, wat betekent dat ze allebei hard meetrappen. "Het fijne van een tandem is dat je altijd tegelijk aankomt op je bestemming. Krachtverschil telt niet en je hebt vijftig procent minder kans op een lekker band."

Passie delen
Na zijn carrière in de zorg wilde Hans dienstbaar blijven aan mensen voor wie hij iets kan betekenen. Liefst in combinatie met zijn passie: fietsen. "Ik ken het heerlijk vrije gevoel op de fiets en wil dat graag met een ander delen".

 

Wil Mes

0623009212
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken