Bezoek aan het Van Abbemuseum

Zonnebloem afdeling

Op woensdag 14 juni waren 6 gasten van de Zonnebloem uitgenodigd om mee te gaan naar het Van Abbemuseum in Eindhoven. Dit was een uitje dat was georganiseerd door medewerkers van de Dela.

Aan het eind van de ochtend werden de gasten, 3 dames en 3 heren, opgehaald door Jan en mij en reden we naar Eindhoven.

Het aankomen bij de parkeergarage was even een uitdaging, maar door doorzettingsvermogen van Jan lukte het prima.

I.v.m. de geringe mobiliteit van één van de gasten ging Jan alvast vooruit om een rolstoel te regelen.

Iets later dan gepland, maar met goede zin o.a. door het prachtige weer, kwamen we aan bij het museum waar de mensen van de Dela ons opwachtten.

We werden ontvangen met een heerlijke lunch: een kom soep, en een etagere vol lekkere broodjes met kaas, vleeswaren, salades en sla. En kannen gekoeld water en sinaasappelsap.

Na de lunch begonnen we aan onze toer door het museum.

Er waren rolstoelen voor de gasten die dit van tevoren hadden aangegeven.

Van Jan kregen we een vragenlijst om in te vullen hoe bereikbaar we het museum vonden voor mensen met een beperking. Ook onze gasten dachten hierover mee en kwamen met nuttige tips.

Na invulling kreeg Jan deze weer terug.

Helaas was de 2e etage van het museum niet toegankelijk, maar we hebben onze ogen uitgekeken. Er was van alles te zien, soms heel mooi, soms niet onze smaak.

Nadat we veel hadden gezien, werd het tijd voor een afsluitend drankje buiten op het terras in de schaduw of in het zonnetje.

Er was zelfs een gast die lekker even de ogen dicht deed voor een klein dutje. J

Met de medewerkers zijn we naar een schaduwplek gelopen vlak bij de parkeergarage. De gasten bleven wachten tot Jan en ik de auto’s hadden voorgereden om terug naar Best te rijden.

Volgens mij was dit een geslaagde middag voor 6 van onze gasten.

Mirjam Ophorst

Maria Maassen

0652520981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk