Sinterklaasmiddag 2017

Sinterklaasmiddag 29 november 2017

Op deze woensdagmiddag was de grote zaal bij Prinsenhof weer goed gevuld met 57 gasten en 36 vrijwilligers.

We werden ontvangen met een mooie pietenmuts, koffie of thee, een heerlijke speculaaspop, strooigoed en gezelligheid. De gasten geven allen hun cadeautje af dat zij voor een ander hebben gekocht.

Aan de tafels werd lekker gekletst en gesnoept en iedereen wachtte op het moment dat Sinterklaas zou binnenkomen.

Vrijwilligers stonden al op de uitkijk.

Eerst kwam alleen de roetveeg Piet binnen op een schoen en een stoffen klomp. Hij vroeg ons, of wij toevallig zijn andere schoen hadden gevonden, want die was hij sinds de avond ervoor kwijt, toen hij te laat thuiskwam uit de Pietendisco. Nee…. helaas voor hem, had niemand zijn schoen gevonden.  Als troost hebben we toen maar een liedje voor hem gezongen.

Gelukkig kwam Sinterklaas met nog een Piet binnen.

Sinterklaas vond het wel bijzonder dat hij, nu hij bij ouderen was i.p.v. bij kinderen, dat hij geen mobieltjes zag, waarop een van de gasten heel gevat zei: wij zijn van de scootmobieltjes.

Tussen de Sinterklaasliedjes door trok Sinterklaas uit een doos strookjes met namen van gasten, die dan door een van de Pieten voorzien werden van een cadeautje.

Jan Meijers en Rinus Scheepens moesten nog bij Sinterklaas komen om mee te doen met een liedje over de stoomboot en uit te beelden hoe hun favoriete taaitaaipop eruit zou zien.

Even was er nog een uitdaging toen er te weinig pakjes leken te zijn, maar gelukkig had Sinterklaas er wel genoeg meegebracht.

Toen iedereen een cadeautje had gekregen, mocht er worden uitgepakt.

Ik heb, geloof ik, alleen blije gezichten gezien bij de gasten na het uitpakken. Veel pakjes waren mooi versierd en er was er zelfs één bij met een gedicht.

Tijd voor nog wat liedjes, een lekker drankje en bitterballen.

Nog wat nagenieten en kletsen en de gezellige middag was alweer voorbij.

Maria Maassen

0652520981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk